Hatha yoga

Hatha yoga is de klassieke stroming; de moeder van alle vormen, zou je kunnen zeggen. In het Sanskriet woord Hatha komen de woorden ha (zon) en tha (maan) samen. In de Hatha yoga komen die beide energieën samen.
Zoals bij alle vormen van yoga beoefenen, gaat het om het luisteren naar je lichaam. Jouw lichaam heeft alle wijsheid in zich. Het gaat er niet om zo ver mogelijk te komen in de houdingen, het is geen competitie in lenigheid. Het gaat erom om te verkennen wat jouw lichaam ervaart bij het doen van houdingen. Je mag best de grens opzoeken, maar ga daar niet overheen. Belangrijk bij Hatha is dan ook het navoelen wat een asana (yoga houding) in jouw lichaam teweeg brengt. Hatha brengt je naar binnen. Je mag zijn wie je bent.

Hoe ziet een les eruit?
De les begint met aardingsoefeningen; in een neutrale houding breng je jezelf in het hier en nu. Daarna volgen de lichaamshoudingen (asana’s). De lichamelijke prestatie is hier dus niet van belang, wel het luisteren naar het eigen lichaam, de ervaring. En de waarneming daarna; het navoelen wat de uitwerking van de houding is. Ook ademoefeningen komen aan bod (pranayama) evenals een eindontspanning / meditatie. 
Lesdagen
Op donderdagavond van 19:00-20:15 uur

De docente
Afelien van den Berg,
afelienvandenberg@gmail.com
of bel: 06 54913672

afelien