Deugden yoga

Deugden Yoga

Wat is een deugd….? Dit woord komt welllicht wat ouderwets over, maar deugden dragen we allemaal in ons. Het is een kwaliteit, een innerlijke schat die we tot uitdrukking kunnen brengen. Voorbeelden van deugden zijn: vriendelijkheid, eenvoud, verwondering, zelfvertrouwen etc.

Bij het beoefenen van yoga denk je misschien als eerste aan oefeningen voor je lichaam, de zogenaamde yogahoudingen of asana’s. Maar yoga is zoveel meer! Bij deugdenyoga komen niet alleen de asana’s aan bod, maar ook de yama’s en niyama’s (omgang met de wereld om je heen en de omgang met jezelf). Elke les kent een specifiek thema, de zogenaamde deugd, waarmee we die les mee werken.
Door je te concentreren op een deugd, krijg je hier steeds meer aandacht voor. Je ontwikkelt je innerlijke kwaliteiten. Niet alleen tijdens de les, maar je kunt de deugd dan ook bijvoorbeeld integreren in je dagelijkse leven. Zo wordt yoga niet alleen iets wat je op de mat beoefent, maar profiteer je optimaal van alle voordelen van yogabeoefening.

deugden mat yoga

De dag ontspannen beginnen met een deugd? Je bent van harte welkom op dinsdagochtend van 7:00-8:00 uur

Docente: Afelien van den Berg, voor vragen of opgave kun je bellen met: 06-54913672
afelienvandenberg@gmail.com