Nieuws

UPDATE CORONA VIRUS
Het houdt de wereld in z’n greep

Vele dagen van onzekerheid en ook dagen met vertrouwen ‘dat alles goed komt’, is nu toch het besluit genomen vanuit de overheid dat bedrijven in bepaalde sectoren hun deuren tot 6 april moeten sluiten. Ook wij zullen hier gehoor aan geven.

Het gaat ons persoonlijk erg aan het hart maar tegelijkertijd nemen wij onze  verantwoordelijkheid, zodat ook wij bijdragen aan het voorkomen van verdere verspreiding van het virus.
Ondanks dat we fysiek de deuren moeten sluiten, gaan wij er voor zorgen dat je toch je wekelijkse zen moment (of momenten) kan behouden. En dat zen momentje is wat juist zo nodig is in deze roerige tijd. Stress is funest voor je afweersysteem.
Elke docent gaat z’n eigen yogales nu opnemen en stuurt jou een link met daarin de onlineles, zodat jij die de komende week op jouw eigen moment en in je eigen tijd zo vaak kunt beoefenen als jij wilt.

We begrijpen dat het voor iedereen wat flexibiliteit vereist en we willen je daar alvast enorm voor bedanken. We hopen daarnaast op je begrip want hoe graag we je ook je gebruikelijke yogales willen geven, kan dit nu even niet.
Met z’n allen maken we er het beste van en hopen we dat je voor de komende weken plezier kunt halen uit onze digitale lessen.

We gaan ervan uit dat wij 6 april onze deuren weer mogen openen en jullie met een warm welkom in ons Body & Mind Center mogen ontvangen.

Zorg de komende tijd goed voor jezelf. Ga op tijd naar bed, drink veel lauw warm water, ga regelmatig naar buiten, eet gezond en gevarieerd en neem voldoende vitamines.

Blijf vooral dingen doen die goed voelen en waar je blij van wordt!


 

DUBBEL YINGELUK MET HEALTHY LUNCH 

Zondag 5 april 2020 is er weer een speciale extra lange yin les met aansluitend een lunch. gericht op de winter

Kom genieten van een extra lange yin yoga les en sluit het af met een heerlijke gezonde en verantwoorde lunch bij BUUR.

IMG_8218    IMG_5637

Love the Spring YIN time
Volgens de traditionele Chinese geneeswijze staan in de lente de galblaas en lever meridiaan centraal  Het is dan ook goed om in deze periode extra aandacht te geven aan deze twee meridianen door middel van yinyoga en gezonde bijpassende voeding.
Naast yoga is gezonde voeding die past bij dit seizoen erg belangrijk. Daarom ook dit keer weer een combi van beiden. We starten met een extra lange yin yoga waar de aandacht gericht is op de organen die helpen om ons te voorzien van vitale levenslustige energie van de herfst . Na de les staat er bij BUUR een healthy lunch voor ons klaar die helemaal aansluit bij dit seizoen.

Buur yoga gember 2     Logo BUUR

Wanneer:   zondag 26 januari 2020, nog 5 plekjes vrij
Tijd:           9:30- circa 13:00 uur
Kosten:      €36,- incl. de yogales die circa 2 1/2 uur duurt en sluiten we af met een gezonde verantwoorde lunch incl. sapje met interkruiden, kruidige thee, tafelwater met munt/citroen.
Waar:         Body & Mind Center en BUUR
Info en opgave:  bij Harriët de Bruin, harriet@bodymindcenter.nl , 06 21 49 14 07


 

YOGA NIDRA of te wel ‘SLAAP YOGA’
Yoga Nidra is een methode om op een bewuste manier hele diepe ontspanning te kunnen ervaren.Yoga Nidra wordt ook wel omschreven als een ‘bewuste slaap’ of een ‘slapeloze slaap’.

slaap
Een moment van ontspanning vinden is in de moderne tijd waarin we leven soms niet zo gemakkelijk. Het leven gaat snel, vaak té snel. Zo snel dat we onszelf geen tijd meer gunnen om tot rust te komen. Yoga Nidra brengt je op een relatieve snelle manier tot diepe ontspanning.
sleep   yoganidra1

Yoga Nidra bestaat uit twee woorden uit het Sanskriet. Yoga betekent ‘samenbrengen’ of  ‘verbinding’ en Nidra betekent ‘slaap’. Tijdens de Yoga Nidra lijkt het alsof je slaapt, maar je bewustzijn is nog aan het werk op een dieper niveau. Bij Yoga Nidra balanceer je dus als het ware op het lijntje tussen wakker zijn en slapen. Je werkt naar deze staat toe door middel van een aantal systematische oefeningen en visualisaties. Je komt fysiek, mentaal en emotioneel compleet tot rust en raakt daarnaast in een heel ontvankelijke staat van ontspanning. Vooraf aan de Yoga Nidra starten we met een aantal rustige ontspannen yoga houdingen en bewuste ademhaling.

Wanneer:
   zondag in april 2020
Tijd:           19:30 – 21:00 uur
Kosten:      €15,- incl. een kopje thee
Waar:         Body & Mind Center
Info en opgave bij Harriët de Bruin, harriet@bodymindcenter.nl, 06 21 49 14 07