Nieuws

BUITEN YOGA LES

IMG_8631
        ERVAAR YOGA IN DE BUITENLUCHT
Buiten yogalessen volgen geeft een extra dimensie aan de beleving van de yogales. Eén met de geluiden om je heen, je voeten op de grond of in het zand, grassprietjes tussen je tenen, de wind strijkt langs je gezicht en je voelt de warmte van zon op je huid. Buiten yoga maakt dat je beter verbinding kunt maken met jezelf. Je staat midden in de natuur, onze kern waar het allemaal om draait. Je ervaart de rust, het geeft je veel meer ademruimte en je waant je op vakantie.
Wil je dit ervaren? Kom meedoen, ervaring is niet nodig, iedereen kan yoga!
zonsopkomstbuiten
Wanneer:    Vrijdag 9 augustus
Waar:         Recreatiegebied ‘de Potten’,  (de Potten, Offingawier) na de brug de eerste afslag linksaf, bij de fietsenstaling. We beoefenen de yoga op het strandje of in het gras. loop naar het water dan zie je ons wel staan.
Tijd:            8:45-10:00 uur
Kosten:      €10,-, graag contant en gepast betalen. Net als voorgaande jaren gaat ook dit jaar een gedeelte naar het goede doel.
Meenemen: warme kleding (laagjes kleding), zonnebrandcrème, dekentje en een  matje. Als je er zelf niet eentje hebt even doorgeven, dan nemen we die voor jou mee!
Opgave gewenst: Harriët de Bruin, 06-21491407 harriet@bodymindcenter.nl

Wil je persoonlijk op de hoogte gehouden worden over alle buitenlessen die we geven, stuur dan een bericht naar Harriët de Bruin 06-21491407

 

HET GOEDE DOEL 2019  DE AFRICA CLASSIC EDITION
VAN 5 t/m 12 oktober 2019
africa yoga
6 dagen fietsen door het prachtige Tanzania voor het goede doel. Dat is wat Agnes Egmond (een deelnemer van het Body & Mind Center) met haar team “the Flying Dutchmen” gaat doen.

Ze bezoeken tijdens de fietstocht verscheidene Amref Flying Doctors projecten, zodat ze met eigen ogen kunnen zien waar het gesponsorde geld aan besteed wordt.

Amref Flying Doctors is een organisatie die vol overtuiging en lef en werkt aan een gezond en sterk Afrika. Het is ons doel om de gezondheid van mensen in Afrika blijvend te verbeteren. Vooral die van meisjes en jonge vrouwen. Want als zij gezond zijn en blijven, kunnen ze werken en een beter leven opbouwen voor zichzelf en hun gezin.
africaroute  africayoga
Dus doe een buiten yogales mee en draag bij aan een betere gezondheid in Afrika.


VANAF SEPTEMBER NIEUW IN ONS CENTRUM

CHI KUNG EN MEDITATIE

Chi Kungs zijn lichaamsoefeningen vanuit de Taoïstische levenswijsheid. Ze zorgen voor een optimale doorstroming van levensenergie door het lichaam. Het lost energetische blokkades in de energiebanen (meridianen) op en zorgt ervoor dat je je weer lekker in je lijf voelt.
Chi Kung afbeelding
De TAO gaat uit van de drie belangrijkste energiepunten in het lichaam:
De Shen, gaat over contact met boven en de altijd aanwezige stilte.
In de Chi huist je ziel, daar zitten je gevoelens en je verbinding met anderen.
De Jing is het contact met je lijf, hetgeen je cellen bij elkaar houdt, het leven zelf.

In de Chi Kung en meditatie lessen, brengen we deze energie punten in verbinding met elkaar, waardoor je in de ‘i-kracht’ oftewel de ‘zachte kracht’ komt. Vanuit de ‘i-kracht’ gaan we trainen en ons lijf en geest een welverdiende boost geven.

Start lessen op vrijdag 6 september van 10:30-11:45 uur. Het wordt aangeboden in een blok van 8 lessen voor €92,50.
De lessen worden verzorgt door Heleen Disselhorst. Voor meer info kun je contact met haar opnemen. 06-57831637, of mailen naar: heleen.praktijkkleurrijk@gmail.com


DUBBEL YINGELUK MET HEALTHY LUNCH 

Zet m alvast in de agenda. Zondag 1 september is er weer een speciale extra lange yin les met aansluitend een lunch.

Kom genieten van een extra lange yin yoga les en sluit het af met een heerlijke gezonde en verantwoorde lunch bij BUUR.

IMG_8218    IMG_5637

De zomer
Volgens de traditionele Chinese geneeswijze staan in de zomer de dunne darm en hart centraal. Het is in deze periode goed om deze twee meridianen extra te stimuleren met yinhoudingen. In de zomer hebben de warmte en het licht alles geopend, de kracht van de natuur zit nu in bloei en expressie. De energie is in de zomer heel erg naar buiten gericht. Iedereen is letterlijk veel buiten en we laten ons zien en horen. Deze energie kan heel aanstekelijk zijn, maar kan je ook vermoeien. Het is een tijd waarin je makkelijk wat oververhit en overprikkeld kan raken. Voor de balans is het daarom ook goed om in deze periode regelmatig tijd te nemen voor rust, waarbij je de aandacht weer even naar binnen keert. En dat kan met deze extra lange yin yogales helemaal gericht op de energie van het hart en de dunne darm.

Naast yoga is gezonde voeding die past bij dit seizoen erg belangrijk.  Daarom dit keer een combi van beiden. We starten met een extra lange yin yoga waar de aandacht gericht is op de organen die helpen om ons te voorzien van vitale levenslustige energie van de zomer. Na de les staat er bij BUUR een healthy lunch voor ons klaar die helemaal aansluit bij dit seizoen.

Buur yoga gember 2     Logo BUUR

Wanneer:   zondag 1 september 2019
Tijd:           9:30- circa 13:00 uur
Kosten:      €35,- incl. de yogales die circa 2 1/2 uur duurt en sluiten we af met een gezonde verantwoorde lunch incl. sapje met voorjaarsfruit, kruidige lente-thee, tafelwater met munt/citroen en een lente soepje met kleine saladebowl
Waar:         Body & Mind Center en BUUR
Info en opgave:  bij Harriët de Bruin, harriet@bodymindcenter.nl, 06 21 49 14 07


 

YOGA NIDRA of te wel ‘SLAAP YOGA’
Yoga Nidra is een methode om op een bewuste manier hele diepe ontspanning te kunnen ervaren.Yoga Nidra wordt ook wel omschreven als een ‘bewuste slaap’ of een ‘slapeloze slaap’.

slaap
Een moment van ontspanning vinden is in de moderne tijd waarin we leven soms niet zo gemakkelijk. Het leven gaat snel, vaak té snel. Zo snel dat we onszelf geen tijd meer gunnen om tot rust te komen. Yoga Nidra brengt je op een relatieve snelle manier tot diepe ontspanning.
sleep   yoganidra1

Yoga Nidra bestaat uit twee woorden uit het Sanskriet. Yoga betekent ‘samenbrengen’ of  ‘verbinding’ en Nidra betekent ‘slaap’. Tijdens de Yoga Nidra lijkt het alsof je slaapt, maar je bewustzijn is nog aan het werk op een dieper niveau. Bij Yoga Nidra balanceer je dus als het ware op het lijntje tussen wakker zijn en slapen. Je werkt naar deze staat toe door middel van een aantal systematische oefeningen en visualisaties. Je komt fysiek, mentaal en emotioneel compleet tot rust en raakt daarnaast in een heel ontvankelijke staat van ontspanning. Vooraf aan de Yoga Nidra starten we met een aantal rustige ontspannen yoga houdingen en bewuste ademhaling.

Wanneer:
   22 september 2019
Tijd:           19:30 – 21:00 uur
Kosten:      €15,- incl. een kopje thee
Waar:         Body & Mind Center
Info en opgave bij Harriët de Bruin, harriet@bodymindcenter.nl, 06 21 49 14 07