NieuwsDUBBEL YIN GELUK EN HEALTHY FOOD

Zet m alvast in de agenda. Zondag 5 mei een speciale extra lange yin les met aansluitend een lunch.

Kom genieten van een extra lange yin yoga les en sluit het af met een heerlijke gezonde en verantwoorde lunch bij BUUR.

detoxyin

De lente,
Je merkt het om je heen; er verandert iets. Er hangt een andere energie in de lucht, de mensen gaan meer naar buiten en zijn vrolijker. Je ziet overal bloemen en nieuwe blaadjes verschijnen weer aan de bomen. Tijd voor een grote schoonmaak en om de dingen weer eens grondig aan te pakken.

Volgens de traditionele Chinese geneeswijze staan in de lente de lever en de galblaas centraal. Het is in deze periode goed om deze twee meridianen extra te stimuleren met yinhoudingen. Het weefsel van de spieren en de pezen willen graag in beweging komen. Yin yoga kan je daarbij een extra boost geven. Dit is een yogavorm waar we langere tijd in dezelfde houding zitten of liggen. Deze vorm van yoga zorgt voor meer rust in je lichaam en hoofd en geeft meer ruimte in ons bindweefsel, ook wel fascia genoemd. Het maakt je bewuster van je lichaam en leert je beter luiteren naar je grenzen.

Naast yoga is gezonde voeding die past bij dit seizoen erg belangrijk.  Daarom dit keer een combi van beiden. We starten met een extra lange yin yoga waar de aandacht gericht is op de organen die helpen om ons te voorzien van vitale levenslustige energie van de lente. Na de les staat er bij BUUR een healthy lunch voor ons klaar die helemaal aansluit bij dit seizoen.

Buur yoga gember 2     Logo BUUR

Wanneer:   zondag 5 mei 2019, nog 1 plekje vrij!
Tijd:           9:30- circa 13:00 uur
Kosten:      €35,- incl. de yogales die circa 2 1/2 uur duurt en sluiten we af met een gezonde verantwoorde lunch incl. sapje met voorjaarsfruit, kruidige lente-thee, tafelwater met munt/citroen en een lente soepje met kleine saladebowl
Waar:         Body & Mind Center en BUUR
Info en opgave:  bij Harriët de Bruin, harriet@bodymindcenter.nl, 06 21 49 14 07


YOGA NIDRA of te wel ‘SLAAP YOGA’
Yoga Nidra is een methode om op een bewuste manier hele diepe ontspanning te kunnen ervaren.Yoga Nidra wordt ook wel omschreven als een ‘bewuste slaap’ of een ‘slapeloze slaap’.

slaap
Een moment van ontspanning vinden is in de moderne tijd waarin we leven soms niet zo gemakkelijk. Het leven gaat snel, vaak té snel. Zo snel dat we onszelf geen tijd meer gunnen om tot rust te komen. Yoga Nidra brengt je op een relatieve snelle manier tot diepe ontspanning.
sleep   yoganidra1

Yoga Nidra bestaat uit twee woorden uit het Sanskriet. Yoga betekent ‘samenbrengen’ of  ‘verbinding’ en Nidra betekent ‘slaap’. Tijdens de Yoga Nidra lijkt het alsof je slaapt, maar je bewustzijn is nog aan het werk op een dieper niveau. Bij Yoga Nidra balanceer je dus als het ware op het lijntje tussen wakker zijn en slapen. Je werkt naar deze staat toe door middel van een aantal systematische oefeningen en visualisaties. Je komt fysiek, mentaal en emotioneel compleet tot rust en raakt daarnaast in een heel ontvankelijke staat van ontspanning. Vooraf aan de Yoga Nidra starten we met een aantal rustige ontspannen yoga houdingen en bewuste ademhaling.

Wanneer:
   zondag 7 april, Reeds VOL geboekt
Tijd:           19:30 – 21:00 uur
Kosten:      €15,- incl. een kopje thee
Waar:         Body & Mind Center
Info en opgave bij Harriët de Bruin, harriet@bodymindcenter.nl, 06 21 49 14 07