Nieuws

BUITEN YOGALESSEN GAAN WEER VAN START

Pinkstermaandag 21 mei belooft het mooi weer te worden!

IMG_2205
We hebben al een paar mooie dagen gehad, dus is het de hoogste tijd dat er weer buiten yogalessen worden gegeven. Eén van mijn leukste bezigheden omdat je buiten in de natuur zoveel gemakkelijker contact kunt maken met je “bewust-zijn”. Je zintuigen worden meer geprikkeld en die helpen je om elke keer weer terug te gaan naar het hier-en-nu.

Weet je dat in de natuur zijn;

Een positief effect heeft op je vermogen om te focussen,
Je immuunsysteem een boost geeft
Helpt tegen stress en pijn
Je creatief maakt, je energie geeft en zorgt voor een betere nachtrust

Ervaar zelf wat een buiten-yogales met je doet. Ruik de geur van het gras of het water, voel de wind door je haren, de zon op je huid en je voeten op de aarde. In connectie met de elementen zal je merken dat je ook meer in verbinding bent met jezelf- en met anderen.
De yoga is toegankelijk voor iedereen, in verbinding met jezelf op je yogamat en de natuur.

IMG_8631            yoga1
Wanneer:  Pinkstermaandag 21 mei
Tijd:           9:00- circa 10:30 uur
Waar:        recreatiegebied “de Potten”, over de brug, eerste afslag linksaf naar de Potten, bij de fietsenstalling of het strandje!
Kosten:    €10,- per les, graag contant en gepast betalen. Hiervan gaat een gedeelte naar het goede doel, dit jaar doneer ik aan KWF voor de zwem 11-stedentocht die in augustus plaatsvindt.
Meenemen: trek eventueel laagjes kleding aan (is het warm kun je altijd wat uittrekken) en je eigen matje. Mocht je die niet hebben geef het dan aan mij door, neem ik er één voor je mee.

Dus geef je nu op om een persoonlijk bericht te ontvangen,  zodra ik een les geef, krijg je bericht. Ook wordt het vermeld op deze site en op Facebook.
Meer info bij Harriët de Bruin, 06-21491407, harriet@bodymindcenter.nl

 

DRIELUIK ZWANGERSCHAPSYOGA

zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga is een unieke vorm van zwangerschapsbegeleiding waarbij yoga toegepast wordt op de zwangerschap en de bevalling. De zwangere vrouw vormt zowel geestelijk als lichamelijk de basis voor het kind dat zij draagt.
Op elk moment kan je binnenstromen, maar vanaf de zestiende week in de zwangerschap is deze vorm van yoga aan te raden. De beleving van de zwangerschap zelf staat centraal tijdens de lessen. De kennis omtrent zwangerschap en bevalling ligt opgeslagen in iedere vrouw. Het lichaam weet wat het te doen heeft. Door yoga oefeningen wordt deze kennis, reeds aanwezig in het bewustzijn, wakker gemaakt.

Drieluik op zaterdagochtend
Zaterdag 5 mei, ontspanning
Zondag 13 mei, concentratie
Zaterdag 19 mei, kracht

Kosten:  € 52,50 voor deze drie bijzondere lessen!

Deze les wordt gegeven door Maaike Dijkstra:

“Ik heb vier kinderen en drie totaal verschillende zwangerschappen en bevallingen mee mogen maken (waarvan de laatste een tweelingzwangerschap) en heb in deze zwangerschappen en bevallingen zo veel gehad aan de zwangerschapsyoga, dat ik deze ervaring graag doorgeef in de yogalessen”.
De les is een ruim uur vol rust en tijd voor jezelf. Je maakt in de les contact met jouw baby(‘s), leert ontspannen en vertrouwen en je maakt je lichaam soepel en sterk voor de bevalling. Je leert te vertrouwen op de wijsheid van je lichaam en om te gaan met angst en pijn tijdens de bevalling.
In de les doen we zachte yogahoudingen die fijn zijn om te doen tijdens je zwangerschap. Klachten als rugpijn, slapeloosheid, harde buik of bekkeninstabiliteit kunnen verdwijnen doordat je lichaam sterker wordt en er tegelijkertijd meer ontspanning ontstaat. In de les maken we contact met je lichaam, je kindje, de ademhaling. Je leert voelend aanwezig te blijven in je lichaam – ook als er ongemak of pijn ontstaat. En je leert angst en ondermijnende gedachten te doorzien. We eindigen met een ontspannen eindmeditatie en een adem/baar of praktische oefening waar je

Als aanvulling op de lessen is het ook mogelijk naar behoefte een individuele sessie met Maaike af te spreken.

Meer info bij Maaike Dijkstra,06-41236771, info@zinnenprikkelsenzo.nl