Nieuws

BUITEN YOGA LES

IMG_8631
        ERVAAR YOGA IN DE BUITENLUCHT
Buiten yogalessen volgen geeft een extra dimensie aan de beleving van de yogales. Eén met de geluiden om je heen, je voeten op de grond of in het zand, grassprietjes tussen je tenen, de wind strijkt langs je gezicht en je voelt de warmte van zon op je huid. Buiten yoga maakt dat je beter verbinding kunt maken met jezelf. Je staat midden in de natuur, onze kern waar het allemaal om draait. Je ervaart de rust, het geeft je veel meer ademruimte en je waant je op vakantie.
Wil je dit ervaren? Kom meedoen, ervaring is niet nodig, iedereen kan yoga!
zonsopkomstbuiten
Wanneer:    september bij mooi weer!
Waar:         Recreatiegebied ‘de Potten’,  (de Potten, Offingawier) na de brug de eerste afslag linksaf, bij de fietsenstaling. We beoefenen de yoga op het strandje of in het gras. loop naar het water dan zie je ons wel staan, voorbij de skibaan!
Tijd:            8:45-10:00 uur
Kosten:      €10,-, graag contant en gepast betalen. Net als voorgaande jaren gaat ook dit jaar een gedeelte naar het goede doel.
Meenemen: warme kleding (laagjes kleding), zonnebrandcrème, dekentje en een  matje. Als je er zelf niet eentje hebt even doorgeven, dan nemen we die voor jou mee!
Opgave gewenst: Harriët de Bruin, 06-21491407 harriet@bodymindcenter.nl

Wil je persoonlijk op de hoogte gehouden worden over alle buitenlessen die we geven, stuur dan een bericht naar Harriët de Bruin 06-21491407

HET GOEDE DOEL 2019  DE AFRICA CLASSIC EDITION
VAN 5 t/m 12 oktober 2019
africa yoga
6 dagen fietsen door het prachtige Tanzania voor het goede doel. Dat is wat Agnes Egmond (een deelnemer van het Body & Mind Center) met haar team “the Flying Dutchmen” gaat doen.

Ze bezoeken tijdens de fietstocht verscheidene Amref Flying Doctors projecten, zodat ze met eigen ogen kunnen zien waar het gesponsorde geld aan besteed wordt.

Amref Flying Doctors is een organisatie die vol overtuiging en lef en werkt aan een gezond en sterk Afrika. Het is ons doel om de gezondheid van mensen in Afrika blijvend te verbeteren. Vooral die van meisjes en jonge vrouwen. Want als zij gezond zijn en blijven, kunnen ze werken en een beter leven opbouwen voor zichzelf en hun gezin.
africaroute  africayoga
Dus doe een buiten yogales mee en draag bij aan een betere gezondheid in Afrika.
——–  Er is door het BODY & MIND CENTER SNEEK €450,- gedoneerd——-


DUBBEL YINGELUK MET HEALTHY LUNCH 

Zondag 24 november is er weer een speciale extra lange yin les met aansluitend een lunch.

Kom genieten van een extra lange yin yoga les en sluit het af met een heerlijke gezonde en verantwoorde lunch bij BUUR.

IMG_8218    IMG_5637

De Herfst
Volgens de traditionele Chinese geneeswijze staan in de herfst de longen en dikke darm. Het is in deze periode goed om deze twee meridianen extra te stimuleren met yinhoudingen.

Naast yoga is gezonde voeding die past bij dit seizoen erg belangrijk. Daarom dit keer een combi van beiden. We starten met een extra lange yin yoga waar de aandacht gericht is op de organen die helpen om ons te voorzien van vitale levenslustige energie van de herfst . Na de les staat er bij BUUR een healthy lunch voor ons klaar die helemaal aansluit bij dit seizoen.

Buur yoga gember 2     Logo BUUR

Wanneer:   zondag 24 november 2019
Tijd:           9:30- circa 13:00 uur
Kosten:      €35,- incl. de yogales die circa 2 1/2 uur duurt en sluiten we af met een gezonde verantwoorde lunch incl. sapje van herfstfruit, kruidige thee, tafelwater met munt/citroen.
Waar:         Body & Mind Center en BUUR
Info en opgave:  bij Harriët de Bruin, hriet@bodymindcenter.nl, 06 21 49 14 07


DUBBELYIN GELUK MET LIVE MUZIEK (vol)

Op zaterdag 21 september “de dag van de vrede” geven we een yin les op een wel hele speciale plek. De vrijmetselaarsloge Sneek heeft haar ruimte beschikbaar gesteld. Een bijzondere ruimte/tempel waar de leden werken met hun rituelen en waar jij de sfeer van mee kan proeven.
vrijmetselaar voordueur    metselaardijyoga

Deze extra lange yin les wordt begeleid met live muziek op verschillende instrumenten door Heleen Disselhorst. De hele les staat in het teken van de vrede. De ruimte/tempel werkt met speciaal licht die het dag/nacht ritme weergeeft. Deze extra lange yinles zal hier op inspelen. We starten dan ook in het donker om tijdens de les de zon op te zien komen, om vanuit de dag weer langzaam de les af te sluiten in de avond.
Ons lichaam functioneert volgens een energetische klok. Ook wel ons bioritme genoemd. Gedurende 24 uur stroomt er chi (levenskracht) door ons lichaam. Volgens de Chinese geneeskunde stroomt er soms wat meer Chi en soms wat minder Chi door de organen. Dit gebeurt volgens het eb en vloed principe. De Chinese geneeskunde werkt met een orgaanklok waar elk orgaan per dag 2 uur een verhoogde activiteit vertoont (vloed) maar op het zelfde moment dat dit orgaan actief is vindt in het tegenoverliggende systeem een verminderde activiteit (eb) plaats.
Tijdens deze avond zullen we alle energiebanen doorlopen en ontdek je wat de werking van de organen voor invloed kan hebben op jouw emoties.

Nieuwsgierig geworden? Geef je dan nu al op, want vol = vol!
Een ideaal moment om eens achter de deuren van de Vrijmetselaarsloge te kunnen kijken!
D0498CEA-E897-47FE-A2D0-7A22290016C6    wand yoga metsaleaar   IMG_8240

Wanneer:  zaterdag 21 september 2019, er is nog 1 plekje vrij!!
Tijd:          19:00-21:30 uur, inloop vanaf 18:45 uur, kom op tijd voor het welkomstwoord
Kosten:     €25,-, incl. thee voor en na de tijd
Waar:       Vrijmetselaarsloge, Looxmagracht 20, 8603 AB Sneek
Opgave en info: bij Harriët de Bruin, harriet@bodymindcenter.nl, 06 21 49 14 07

 


YOGA NIDRA of te wel ‘SLAAP YOGA’
Yoga Nidra is een methode om op een bewuste manier hele diepe ontspanning te kunnen ervaren.Yoga Nidra wordt ook wel omschreven als een ‘bewuste slaap’ of een ‘slapeloze slaap’.

slaap
Een moment van ontspanning vinden is in de moderne tijd waarin we leven soms niet zo gemakkelijk. Het leven gaat snel, vaak té snel. Zo snel dat we onszelf geen tijd meer gunnen om tot rust te komen. Yoga Nidra brengt je op een relatieve snelle manier tot diepe ontspanning.
sleep   yoganidra1

Yoga Nidra bestaat uit twee woorden uit het Sanskriet. Yoga betekent ‘samenbrengen’ of  ‘verbinding’ en Nidra betekent ‘slaap’. Tijdens de Yoga Nidra lijkt het alsof je slaapt, maar je bewustzijn is nog aan het werk op een dieper niveau. Bij Yoga Nidra balanceer je dus als het ware op het lijntje tussen wakker zijn en slapen. Je werkt naar deze staat toe door middel van een aantal systematische oefeningen en visualisaties. Je komt fysiek, mentaal en emotioneel compleet tot rust en raakt daarnaast in een heel ontvankelijke staat van ontspanning. Vooraf aan de Yoga Nidra starten we met een aantal rustige ontspannen yoga houdingen en bewuste ademhaling.

Wanneer:
   22 september is vol, 27 oktober en 8 december nog voldoende plek.
Tijd:           19:30 – 21:00 uur
Kosten:      €15,- incl. een kopje thee
Waar:         Body & Mind Center
Info en opgave bij Harriët de Bruin, harriet@bodymindcenter.nl, 06 21 49 14 07