NieuwsDUBBEL YIN GELUK EN HEALTHY FOOD

Kom genieten van een extra lange yin yoga les en sluit het af met een heerlijke gezonde en verantwoorde lunch bij BUUR.

detoxyin

De winter is vaak een periode van rust en stilte, waarin we onze energie bewaren en opslaan. Net als de natuur is de behoefte nu groter om naar binnen te keren en iets meer rust in bouwen.

In de winter staan twee meridianen centraal. De nier- en blaas meridiaan. Het is in deze periode goed om deze twee meridianen extra aandacht te geven. Zeker omdat onze nieren een grote invloed hebben op ons  energieniveau. Eén van de methodes is  yinyoga, een yogavorm waar we langere tijd in dezelfde houding zitten of liggen. Deze vorm van yoga zorgt voor meer rust in je lichaam en hoofd en geeft meer ruimte in ons bindweefsel, ook wel fascia genoemd. Het maakt je bewuster van je lichaam en leert je beter luiteren naar je grenzen.

Naast yoga is gezonde voeding die past bij dit  seizoen erg belangrijk.  Daarom dit keer een combi van beiden. We starten met een extra lange yin yoga waar de aandacht gericht is op de organen die helpen ons voorzien van extra energie en in het ontgiftingsproces. Na de les staat er bij BUUR een healthy lunch voor ons klaar die helemaal aansluit bij dit seizoen.

Buur yoga gember 2     Logo BUUR

Wanneer:   zondag 3 maart 2019
Tijd:           9:30- circa 13:00 uur
Kosten:      €35,- incl. een gember-appel shotje vooraf aan de yogales die circa 2 1/2 uur duurt en sluiten we af met een gezonde verantwoorde lunch incl. smoothie, gemberthee, tafelwater met munt/citroen en een winterse pokebowl.
Waar:         Body & Mind Center en BUUR
Info en opgave:  bij Harriët de Bruin, harriet@bodymindcenter.nl, 06 21 49 14 07


YOGA NIDRA of te wel ‘SLAAP YOGA’
Yoga Nidra is een methode om op een bewuste manier hele diepe ontspanning te kunnen ervaren.Yoga Nidra wordt ook wel omschreven als een ‘bewuste slaap’ of een ‘slapeloze slaap’.

slaap
Een moment van ontspanning vinden is in de moderne tijd waarin we leven soms niet zo gemakkelijk. Het leven gaat snel, vaak té snel. Zo snel dat we onszelf geen tijd meer gunnen om tot rust te komen. Yoga Nidra brengt je op een relatieve snelle manier tot diepe ontspanning.
sleep   yoganidra1

Yoga Nidra bestaat uit twee woorden uit het Sanskriet. Yoga betekent ‘samenbrengen’ of  ‘verbinding’ en Nidra betekent ‘slaap’. Tijdens de Yoga Nidra lijkt het alsof je slaapt, maar je bewustzijn is nog aan het werk op een dieper niveau. Bij Yoga Nidra balanceer je dus als het ware op het lijntje tussen wakker zijn en slapen. Je werkt naar deze staat toe door middel van een aantal systematische oefeningen en visualisaties. Je komt fysiek, mentaal en emotioneel compleet tot rust en raakt daarnaast in een heel ontvankelijke staat van ontspanning. Vooraf aan de Yoga Nidra starten we met een aantal rustige ontspannen yoga houdingen en bewuste ademhaling.

Wanneer:
   zaterdag 16 maart
Tijd:           19:30 – 21:00 uur
Kosten:      Jubileumkorting €10,- incl. een kopje thee
Waar:         Body & Mind Center
Info en opgave bij Harriët de Bruin, harriet@bodymindcenter.nl, 06 21 49 14 07