Nieuws


YOGA NIDRA of te wel ‘SLAAP YOGA’
Yoga Nidra is een methode om op een bewuste manier hele diepe ontspanning te kunnen ervaren.Yoga Nidra wordt ook wel omschreven als een ‘bewuste slaap’ of een ‘slapeloze slaap’.

slaap
Een moment van ontspanning vinden is in de moderne tijd waarin we leven soms niet zo gemakkelijk. Het leven gaat snel, vaak té snel. Zo snel dat we onszelf geen tijd meer gunnen om tot rust te komen. Yoga Nidra brengt je op een relatieve snelle manier tot diepe ontspanning.
sleep   yoganidra1

Yoga Nidra bestaat uit twee woorden uit het Sanskriet. Yoga betekent ‘samenbrengen’ of  ‘verbinding’ en Nidra betekent ‘slaap’. Tijdens de Yoga Nidra lijkt het alsof je slaapt, maar je bewustzijn is nog aan het werk op een dieper niveau. Bij Yoga Nidra balanceer je dus als het ware op het lijntje tussen wakker zijn en slapen. Je werkt naar deze staat toe door middel van een aantal systematische oefeningen en visualisaties. Je komt fysiek, mentaal en emotioneel compleet tot rust en raakt daarnaast in een heel ontvankelijke staat van ontspanning. Vooraf aan de Yoga Nidra starten we met een aantal rustige ontspannen yoga houdingen en bewuste ademhaling.

Wanneer:
  zondag 9 december 2018
Tijd:           19:30 – 21:00 uur
Kosten:      €15,- incl. een kopje thee
Waar:         Body & Mind Center
Info en opgave bij Harriët de Bruin, harriet@bodymindcenter.nl, 0621491407


DUBBEL YIN GELUK
“Christmas special”  slow restorative yin

Zo vlak voor de kerstdagen even een moment tijd voor jezelf nemen?
De gejaagdheid om je heen en in je lichaam een halt toeroepen!

Kom meedoen aan een hele ochtend slow yinyoga, waar de tijd even stil staat en je volledig kunt ervaren hoe deze ontspannen vorm van yoga jou dichter bij jezelf brengt. Een moment van verstilling, ontspanning en rust in je hoofd en in je lichaam.
yin yoga    yoganidra2_NEW

De houdingen zijn vertragend en verdiepend. Gecombineerd met een bewuste adem, brengt het je de rust die je nodig hebt om de (vaak) drukke kerstdagen, bewust en vooral ontspannen mee te maken.
Jouw lichaam wordt tijdens deze yinles voldoende ondersteund met kussens, dekens en bolsters. Tevens krijg je tijdens de houdingen extra aandacht door middel van een acupressuur behandeling.
wintersmoothie

Wanneer:  zondag 23 december 2018. deze les is volgeboekt!
Tijd:           9:30 – 12:00 uur
Kosten:      €25,- incl. thee en een Kerst-smoothie
Waar:         Body & Mind Center
Info en opgave bij Harriët de Bruin, harriet@bodymindcenter.nl, 0621491407


LAZY SUNDAY DETOX YIN YOGA
Kom de laatste zondag van het jaar 2018 afsluiten met een heerlijke ontspannen detox yin yoga.
detoxzen
De gehele ochtend zijn de houdingen gericht op het ontgiften van ons lichaam. We behandelen verschillende energiebanen die ons helpen afvalstoffen die we in ons lichaam hebben vastgezet, gemakkelijker af te voeren, zodat je het nieuwe jaar schoon en opgeruimd kunt beginnen. Tevens wordt er tijdens de les gebruik gemaakt van een warme kruik, die op het gebied van de nieren wordt gelegd, om zo het proces van ontgiften nog meer te versterken.
detoxyin        detoxcitroen

Wat is yin yoga eigenlijk: Bij Yin Yoga gebruik je je lichaam niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lichaam beter te voelen. Dit heeft dan ook direct invloed op je bindweefsel. Dit bindweefsel wordt hierdoor op rek gebracht, waardoor het ruimte geeft aan de energiestromen die door je lichaam lopen. Er ontstaat meer ruimte in je lichaam, je wordt leniger en vitaler, daardoor ga je lekkerder in je vel zitten. De houdingen in de Yin yoga worden doorgaans wat langer vastgehouden (circa 3 tot 5 minuten) waarbij je in contact komt met grenzen die zich zullen manifesteren in je lichaam. Hierdoor wordt je in staat gesteld om die grenzen te verkennen en te leren respecteren. Yin yoga helpt goed in het proces van ontgiften!

Wil jij 2019 goed beginnen? Doe dan mee met deze Lazy sunday detox yin yoga.

Wanneer:   zondag 30 december 2018
Tijd:             9:30 – 12:00 uur
Kosten:        €25,- incl. thee en een detox drankje.
Meenemen: een rubberen waterkruik
Waar:           Body & Mind Center
Info en opgave bij Harriët de Bruin, harriet@bodymindcenter.nl, 0621491407


*oktober 2018*
Door de prachtige lange zomer hebben heb ik veel (speciale) buitenlessen kunnen geven. We hebben met z’n allen veel geld ingezameld voor de Maarten van der Weijden Foundation.
Het Body & Mind Center Sneek heeft €850,- gedoneerd aan Riemke bij de Leij die zich heeft ingezet voor de Maarten van der Weijden Foundation.
Dank jullie allen die een bijdrage hebben geleverd!

IMG_3235   MXJV3707   IMG_3233