Nieuws

SCHONE LUCHT door HEPA luchtreiniger
Sinds 1 oktober staat er een ionisatorapparaat in onze zaal!
En daar zijn we heel blij mee.

ionisator
Nu het wat kouder wordt blijft het noodzakelijk om goed te ventileren. Dit blijven we doen door de ramen goed open te zetten, maar hebben we nu een extra hulpmiddel.
Dit apparaat zorgt voor het reinigen van de lucht. In het apparaat zitten verschillende filters die verschillende functies hebben.

Het HEPA filter filtert de fijnstof uit de lucht.
Het koolstof filter absorbeert schadelijke stoffen.
En het ionisatie cluster zorgt dat positieve en negatieve ionen worden verspreid in de ruimte om fijnstof, pollen, bacteriën, virussen, huisstofmijt, allergenen en schimmels in de lucht onschadelijk te maken.

Dit betekent dat we schone lucht hebben tijdens onze yogalessen in de zaal.
Bij vervuiling in de lucht gaat de luchtreiniger automatisch in een hogere stand. Wanneer de lucht weer schoon is, gaat de luchtreiniger automatisch weer in een lagere stand. Dus het apparaat houdt continue onze luchtkwaliteit in de gaten. Dat is fijn want dan kunnen wij weer bezig met dat wat wij zo leuk vinden, lesgeven, zonder ons zorgen te maken over de kwaliteit van de lucht.


DUBBEL YINGELUK MET HEALTHY LUNCH 


Zondag 15 november is er weer een speciale extra lange yin les met aansluitend een lunch gericht op de herfst.

Kom genieten van een extra lange yin yoga les en sluit het af met een heerlijke gezonde en verantwoorde lunch bij BUUR.
IMG_8235    IMG_5637
Loslaten en verstillen in de Herfst
Volgens de traditionele Chinese geneeswijze staan in het seizoen van de herfst de longen en de dikke darm centraal en is dit gekoppeld aan het element metaal!
Bij de overgang van de zomer naar de herfst gaan we van een periode die yang(naar buiten gekeerd) periode geleidelijk naar een periode die wat meer yin is (meer naar binnen gekeerd, rustig, observerend). Dit zie je ook terug in de natuur en merk  je vaak zelf ook op: je hebt meer de behoefte om binnen te zijn, wat meer rust te pakken en te reflecteren op de periode die achter je ligt.

In deze periode is het fijn om extra te focussen op het proces van tot je nemen en loslaten. De energie van de longen en de dikke darm! Om in te ademen en tot je te nemen wat je nodig hebt en wat je helpt. En uit te ademen en los te laten wat je niet (meer) nodig hebt en wat je niet (meer) dient. Loslaten betekent ook dat je accepteert hoe dingen om je heen gaan en jij flexibel genoeg bent om je aan te passen aan nieuwe situaties. Het start met het loslaten van verwachtingen!

Deze ochtend is een mooi moment om te oefenen met loslaten. Om te observeren, naar binnen te keren en te onderzoeken wat je kunt loslaten.

Naast yoga is gezonde voeding die past bij dit seizoen erg belangrijk. Daarom ook dit keer weer een combi van beiden. We starten met een extra lange yin yoga in het thema van de herfst.
Na de les staat er bij BUUR een healthy lunch voor ons klaar die helemaal aansluit bij dit seizoen.

Logo BUUR  

Wanneer:   zondag 15 november 2020, er zijn nog drie plekjes vrij!
Tijd:           9:30- circa 13:00 uur
Kosten:      €35,- incl. de yogales van circa 2 1/2 uur en sluiten we af met een gezonde verantwoorde lunch incl. kruidig herfstsapje, thee en tafelwater.
Waar:         Body & Mind Center en BUUR
Info en opgave:  bij Harriët de Bruin, harriet@bodymindcenter.nl , 06 21 49 14 07


YOGA NIDRA of te wel ‘SLAAP YOGA’

Yoga Nidra is een methode om op een bewuste manier hele diepe ontspanning te kunnen ervaren. Yoga Nidra wordt ook wel omschreven als een ‘bewuste slaap’ of een ‘slapeloze slaap’.
slaap
Een moment van ontspanning vinden is in de moderne tijd waarin we leven soms niet zo gemakkelijk. Het leven gaat snel, vaak té snel. Zo snel dat we onszelf geen tijd meer gunnen om tot rust te komen. Yoga Nidra brengt je op een relatieve snelle manier tot diepe ontspanning.
sleep   yoganidra1

Yoga Nidra bestaat uit twee woorden uit het Sanskriet. Yoga betekent ‘samenbrengen’ of  ‘verbinding’ en Nidra betekent ‘slaap’. Tijdens de Yoga Nidra lijkt het alsof je slaapt, maar je bewustzijn is nog aan het werk op een dieper niveau. Bij Yoga Nidra balanceer je dus als het ware op het lijntje tussen wakker zijn en slapen. Je werkt naar deze staat toe door middel van een aantal systematische oefeningen en visualisaties. Je komt fysiek, mentaal en emotioneel compleet tot rust en raakt daarnaast in een heel ontvankelijke staat van ontspanning. Vooraf aan de Yoga Nidra starten we met een aantal rustige ontspannen yoga houdingen en bewuste ademhaling.

Wanneer:
   zondag 15 november 2020
Tijd:           19:30 – 21:00 uur
Kosten:      €15,- incl. een kopje thee
Waar:         Body & Mind Center
Info en opgave bij Harriët de Bruin, harriet@bodymindcenter.nl, 06 21 49 14 07


TIPS VOOR HET VOLGEN VAN DE LIVE LESSEN
Vertrouw je het nog niet helemaal om in de zaal de les te volgen? Wij
bieden de mogelijkheid om online je les gewoon thuis te volgen!

49835DDA-6FA3-48AE-A48C-C3325C72CDA4

Voorbereiding vooraf:

* Creëer een rustige plek voor jezelf. Leg je yogamat, meditatiekussen (of gewoon kussen) en blokken (of dik boek) en een deken klaar.
* Neem ruim de tijd om je computer en je Zoom account van te voren te installeren.
* Zorg ervoor dat je computer, tablet of telefoon voldoende is opgeladen, of de stekker in het stopcontact zit.
* Meld je circa 5 minuten voor de les aan bij Zoom via bij behorende link.
* Ga rustig zitten zolang de les nog niet begonnen is.
* Als je nog niets ziet is de host (jouw docent) nog niet ingelogd, wacht rustig af!

———-Fijne les gewenst———