Nieuws


WINTERWORKSHOP YIN & MEDITATIE

Op zondag 15 december is er een extra lange yin les met twee meditaties.
79c8b433-2bdc-4f8e-a19f-013b0048f89e
In de winter keert de natuur naar binnen. Ook wij hebben meer yin, rust en slaap  nodig.
Welkom in deze yin les waar we alleen liggende houdingen doen. Liggende houdingen gericht op overgave en bewustzijn.
Een heerlijk ontspannen yogamoment voor jou met twee langere meditaties.

Wanneer: Zondag 15 december
Tijd:         10:30-12:30 uur
Bijdrage:   €20,-
Info en opgave bij: Maaike Dijkstra, o6 41236771, info@maaike-dijkstra.nl


AFTER CHRISTMAS DETOX YIN

Kom vrijdag 27 december mee doen met een extra lange yinyoga waar we de les eindigen met een gemberpakking.
Helaas vol geboekt!
gember

 

 

 

Gember heeft een positieve werking op de maag en de spijsvertering, tevens werkt het pijnstillend en bevat het stoffen die ontstekingsremmend zijn. Daarnaast stimuleert het de leverfunctie en is gember rijk aan antioxidanten.
Dit in combinatie met een rustige yin yogales gericht op het ontgiften van je lever en nieren, maakt dat je op een snelle en veilige manier je lichaam  kunt reinigen van al het (soms wat te vele) kerst-eten!

IMG_8235

We starten deze avond met een serie rustige yin houdingen gericht op het ontgiften van ons lichaam.  Het laatste gedeelte van de les zal bestaan uit een gemberpakking die rechtstreeks op het nier gebied (je onderrug) geplaatst wordt. Op deze pakking ligt een warm water kruik die  er voor zorgt dat de gember sneller wordt opgenomen door het lichaam. Je stapt daarna fris en ontspannen de les weer uit, zodat je schoon en opgeruimd klaar bent voor het nieuwe jaar!

Wanneer:  vrijdag 27 december 2019, is al vol!
Tijd:           19:00-21:30 uur
Kosten:      €25,-, incl. detox-smoothie vooraf aan de les en gemberthee na de les.
Zelf meenemen; een waterkruik en kleine handdoek
Info en opgave: Harriët de Bruin, 06-21491407, harriet@bodymindcenter.nl

 


 

DUBBEL YINGELUK MET HEALTHY LUNCH 

Zondag 26 januari 2020 is er weer een speciale extra lange yin les met aansluitend een lunch. gericht op de winter

Kom genieten van een extra lange yin yoga les en sluit het af met een heerlijke gezonde en verantwoorde lunch bij BUUR.

IMG_8218    IMG_5637

Winter time = yin time
Volgens de traditionele Chinese geneeswijze staan in de winter de blaas en nier meridiaan centraal  Het is dan ook goed om in deze periode extra aandacht te geven aan deze twee meridianen door middel van yinyoga en gezonde bijpassende voeding.
De winter is de meest verstilde en de meest yin-periode van het jaar. Je merkt het misschien zelf ook wel, dat je meer behoefte hebt om je terug te trekken. Meer rustmomenten in te plannen en wat meer slaapt. Dit lukt misschien niet altijd, maar in de winter lijkt het wel dat je er een hogere prijs voor moet betalen als je de signalen negeert. Dus laat je onderdompelen in het ritme van de seizoenen en geniet ook van deze donkere dagen. We zullen deze ochtend vooral de aandacht richten op yinhoudingen doen die gericht zijn op onze blaas en nieren. Onze nieren die de batterij van ons lichaam is. Hoe minder stress en spanning je ervaart, hoe beter jij in harmonie bent met jezelf en de natuur om je heen.

Naast yoga is gezonde voeding die past bij dit seizoen erg belangrijk. Daarom ook dit keer weer een combi van beiden. We starten met een extra lange yin yoga waar de aandacht gericht is op de organen die helpen om ons te voorzien van vitale levenslustige energie van de herfst . Na de les staat er bij BUUR een healthy lunch voor ons klaar die helemaal aansluit bij dit seizoen.

Buur yoga gember 2     Logo BUUR

Wanneer:   zondag 26 januari 2020, je kunt je nu al opgeven.
Tijd:           9:30- circa 13:00 uur
Kosten:      €35,- incl. de yogales die circa 2 1/2 uur duurt en sluiten we af met een gezonde verantwoorde lunch incl. sapje met interkruiden, kruidige thee, tafelwater met munt/citroen.
Waar:         Body & Mind Center en BUUR
Info en opgave:  bij Harriët de Bruin, harriet@bodymindcenter.nl , 06 21 49 14 07


DUBBELYIN GELUK MET LIVE MUZIEK “KERST-EDITIE”

Op zondag 22 december, het begin van de winter, geven we weer een yin les in de vrijmetselaarsloge Sneek. Een bijzondere ruimte/tempel waar de leden werken met hun rituelen en waar jij de sfeer van mee kan proeven.
vrijmetselaar voordueur  vrijmets4  vrijmets1

Deze extra lange yin les wordt begeleid met live muziek op verschillende instrumenten door Heleen Disselhorst. De hele les staat in het teken van de winter. De ruimte/tempel werkt met speciaal licht die het dag/nacht ritme weergeeft. Het thema van deze ochtend is de winter en de energiebanen die daar volgens de Chinese geneeswijze bij horen, de nieren en de blaas. De winter is de meest verstilde (yin) periode van het jaar. De bomen hebben hun bladeren losgelaten om hun energie te sparen. En ook jij zult in deze periode merken dat je meer behoefte hebt om je terug te trekken en wat meer rustmomenten in de dag in te bouwen. Het mooiste is dat jij je aanpast aan het ritme van de natuur. En daar kun je deze ochtend mee starten. Deze ochtend zullen we met yinyoga extra aandacht besteden aan de werking en invloeden van onze blaas en nieren. Hierdoor worden de energiebanen gestimuleerd en zorgt het dat je in harmonie bent met dit seizoen en je jezelf niet onnodig uitput. En dit alles in de prachtige ruimte van de vrijmetselaarsloge, met z’n bijzondere akoestiek en effecten met licht.

Nieuwsgierig geworden? Geef je dan nu al op, want vol = vol!
Een ideaal moment om eens achter de deuren van de Vrijmetselaarsloge te kunnen kijken!
D0498CEA-E897-47FE-A2D0-7A22290016C6    wand yoga metsaleaar   IMG_8240

Wanneer:  zondag 22 december, helaas volgeboekt.
Tijd:          9:30-12:00 uur, deuren open om 9:15 uur en ben je op tijd voor het welkomstwoord
Kosten:     €25,-, incl. thee voor en na de tijd
Waar:       Vrijmetselaarsloge, Looxmagracht 20, 8603 AB Sneek
Opgave en info: bij Harriët de Bruin, harriet@bodymindcenter.nl, 06 21 49 14 07


YOGA NIDRA of te wel ‘SLAAP YOGA’
Yoga Nidra is een methode om op een bewuste manier hele diepe ontspanning te kunnen ervaren.Yoga Nidra wordt ook wel omschreven als een ‘bewuste slaap’ of een ‘slapeloze slaap’.

slaap
Een moment van ontspanning vinden is in de moderne tijd waarin we leven soms niet zo gemakkelijk. Het leven gaat snel, vaak té snel. Zo snel dat we onszelf geen tijd meer gunnen om tot rust te komen. Yoga Nidra brengt je op een relatieve snelle manier tot diepe ontspanning.
sleep   yoganidra1

Yoga Nidra bestaat uit twee woorden uit het Sanskriet. Yoga betekent ‘samenbrengen’ of  ‘verbinding’ en Nidra betekent ‘slaap’. Tijdens de Yoga Nidra lijkt het alsof je slaapt, maar je bewustzijn is nog aan het werk op een dieper niveau. Bij Yoga Nidra balanceer je dus als het ware op het lijntje tussen wakker zijn en slapen. Je werkt naar deze staat toe door middel van een aantal systematische oefeningen en visualisaties. Je komt fysiek, mentaal en emotioneel compleet tot rust en raakt daarnaast in een heel ontvankelijke staat van ontspanning. Vooraf aan de Yoga Nidra starten we met een aantal rustige ontspannen yoga houdingen en bewuste ademhaling.

Wanneer:
   zondag 8 december= VOL.
zondag 26 januari 2020
Tijd:           19:30 – 21:00 uur
Kosten:      €15,- incl. een kopje thee
Waar:         Body & Mind Center
Info en opgave bij Harriët de Bruin, harriet@bodymindcenter.nl, 06 21 49 14 07