Nieuws

BUITEN YOGA WEER VAN START
Eindelijk mogen we op gepaste afstand weer samen yoga beoefenen.

buitenyoga1Als we niet binnen yoga mogen beoefenen, dan gaan we toch gewoon lekker naar buiten! Dat kan nu weer. De zon neemt in kracht toe en de dagen worden langer, dus een goed moment om naar buiten te gaan.

Met buiten-yoga ervaar je een vrijer en ruimer gevoel en ben je beter verbonden met de natuur om je heen. Je voelt de wind langs je lichaam gaan, je ruikt de geuren van de omgeving en voelt de zonnestralen op je gezicht. Het helpt je om bewuster contact te maken met je lichaam en je geest. En de schone lucht zorgt voor een betere werking van onze longen, vergroot onze weerstand en maken we meer vitamine D aan.


* Uiteraard houden we ons aan de RIVM maatregelen en dat betekent dat je vooraf aan deelname, het volgende even goed moet doorlezen!

- Je kunt alleen meedoen als je je vooraf hebt aangemeld voor de les!
- Neem bij voorkeur je eigen mat mee, dit ivm hygiëne (ik heb reserve matjes mee mocht je er zelf geen hebben, die zijn vooraf aan de les schoongemaakt)
- Desinfecteer je handen vooraf en na de les, desinfectiemiddel is aanwezig
- We hanteren de 1,5 meter afstand tussen de matjes
– Wandel alleen of met maximaal twee personen (met 1,5 meter afstand) naar de plek waar de yoga wordt gegeven, zowel voor als na de les.
– Kom niet naar de les bij griepverschijnselen, neusverkoudheid, koorts of keelpijn.
d8fa2f46-07a1-4124-bb0f-11c4a3582b5b

Waar:       recreatie gebied “De Potten”. Rijd parkeerplaats op richting waterskibaan. Loop richting het grote strand, dat is rechts naast de waterskibaan.
Wanneer: vrijdag 29 mei nog 5 plekjes vrij,
pinkstermaandag 1 juni zit vol!

Tijd:          8:45-10:00 uur
Kosten:    €10,00 bij voorkeur gepast betalen of via tikkie.
Meenemen: eigen mat en zorg voor voldoende warme kleding
Opgeven: via app, 06-21491407 of mail: harriet@bodymindcenter.nl


DE YOGA KOMT NAAR JE TOE DEZE ZOMER

Vanaf heden yoga op  locatie, zolang we nog geen lessen in het yogacentrum kunnen volgen.
IMG_9527
Snak jij naar wat meer persoonlijke aandacht tijdens jouw (digitale/online) yogales? Ik kom graag bij jou langs tijdens jouw ochtend, middag of avondles. Om een yogales te verzorgen bij jouw thuis of buiten in de tuin! De les wordt afgestemd op jouw behoeftes en belangstelling. Deze privé sessie is een hele goede manier om kennis te maken met yoga of om je verder te verdiepen en te ontwikkelen.

De locatie die jij in gedachte hebt moet voldoen aan de 1,5 meter voorwaarden voor twee tot maximaal 4 personen.
Ik draag zorg voor de matjes, blokken, riemen en de meditatiekussentjes en maak er samen met met jou een mooie les van geheel naar jouw wensen.
yoga buiten les

Heerlijk om jezelf of iemand anders cadeau te doen!
Meer weten over deze yoga op locatie en wat ik voor jou kan betekenen, bel of mail me dan!
Harriet@bodymindcenter.nl of 06-21491407

 

VOLLE MAAN

Elke 28 dagen is er een volle maan. We zijn er ons vaak niet van bewust dat de maan ontzettend veel invloed kan hebben op onze gemoedstoestand. De volle maan kan je een energiek gevoel geven, tot onrust leiden, of wordt je zonder concrete reden boos, bang of verdrietig. Het kan invloed hebben op je slaapritme, je slaapt onrustiger, lichter en wordt vaker wakker.
Maar kijk ook maar eens in de natuur wat de invloed van de maan is. Denk eens aan de getijden en al het leven in de natuur.

op donderdag 7 mei is er weer een volle maan.Wil jij dan de maangroet bij de heldere hemel gaan doen, fijn buiten met je blote voeten op het gras of op je balkon.
Hierbij voor jou de maangroet. Kom van je stoel en doe even mee! Het zorgt voor een betere balans dus links en rechts en geeft een fijne strekking in je hele lichaam zodat je daarna heerlijk kunt slapen.
Dus als je even uit je normale doen bent, kun je nu in-tunen op het ritme van de maan door onderstaande maangroet. Veel plezier.

Hieronder de link naar de maangroet:
maangroet2
Maangroet


 

UPDATE CORONA VIRUS
Het houdt de wereld in z’n greep

Zoals het nu staat heeft de overheid het besluit genomen dat “binnensporten’ vanaf 1 september weer open mogen. Ons centrum valt onder ‘binnensport’, dus zullen ook wij hier gehoor aan geven.

Al een aantal weken geven wij nu de lessen via het ZOOM programma en hebben we al vele positieve reacties ontvangen over de ‘thuis’lessen. Het is een prachtig alternatief in deze tijd dat we thuis moeten blijven en onze gezondheid voorop stellen, voor ons zelf en voor de ander. We blijven doorgaan zolang het nodig is. En het zou  zomaar kunnen dat we elkaar pas in september weer lijfelijk kunnen zien en spreken in het centrum. Liever wat langer in goede gezondheid wachten dan te vroeg starten.

Elke docent geeft z’n eigen yogales via ZOOM. Als je geen vaste deelnemer bent van ons centrum maar wel mee wilt doen, kan dat natuurlijk.
Mail de betreffende docent en je ontvangt een link van de les. Deze les wordt ook opgenomen dus je kunt de les ook op een ander tijdstip weer terug zien. De kosten voor deelname aan de les is €10,-.
Zodra je betaald hebt via tikkie, ontvang jij je link voor deelname aan de les.

We begrijpen dat het voor iedereen wat flexibiliteit vereist en we willen je daar alvast enorm voor bedanken. We hopen daarnaast op je begrip want hoe graag we je ook je gebruikelijke yogales willen geven, kan dit nu even niet.

Met z’n allen maken we er het beste van en hopen we dat je ook voor de komende weken plezier kunt halen uit onze digitale lessen.
Aangezien het mooie warme weer onze kant op komt, gaan we al snel buitenlessen verzorgen. Je bent ook daar van harte welkom. Stuur een persoonlijk bericht en je krijgt een berichtje zodra er een buitenles plaats vindt.

We gaan ervan uit dat wij in september onze deuren weer mogen openen en jullie met een warm welkom in ons Body & Mind Center mogen ontvangen.

Zorg de komende tijd goed voor jezelf. Ga op tijd naar bed, drink veel lauw warm water, ga regelmatig naar buiten, eet gezond en gevarieerd en neem voldoende vitamines.

Blijf vooral dingen doen die goed voelen en waar je blij van wordt!


Voor de live lessen gebruiken we ZOOM
Dat is goed toegankelijk en gratis

zoom afbeelding

De makers van Zoom hebben een speciale GRATIS app ontwikkeld. Hiermee kun je niet alleen thuis, maar ook onderweg deelnemen aan een vergadering of les. We gaan ervan uit dat je van de host een link of toegangscode hebt ontvangen voor een Zoom sessie. Heb je dit niet? Vraag er dan om bij de host. Je hoeft niet zelf een account aan te maken.
Volg deze stappen zodra je de toegangsgegevens hebt:

 1. Open de Zoom-app en tik op Join a Meeting.
 2. Voer het Meeting ID in bestaande uit 9 nummers
 3. Kies eventueel een nieuwe schermnaam en geef aan of jouw camera en microfoon aan moeten staan (laat wit voor aan)
 4. Tik op Join en voer het wachtwoord voor de sessie in
 5. Je wordt nu aan de sessie toegevoegd. Eventueel moet de host jou toelaten (hiervan krijgt hij/zij een melding).

Ben je toegelaten tot de sessie? Dan zie je onderin je scherm verschillende opties. Je kunt hier bijvoorbeeld je camera en microfoon in- en uitschakelen. Zoom is goed in het onderdrukken van achtergrondgeluid. Bevind je je in een luidruchtige omgeving, dan raden we alsnog aan om je microfoon uit te schakelen. Door op Participants te tikken zie je wie er nog meer meedoet aan de sessie.

Zit je thuis, dan is het misschien fijner om je computer te gebruiken. Ook hier gaan we ervan uit dat je van de host de toegangsgegevens hebt gekregen. Vraag erom bij de host als je die niet hebt.

 1. Download Zoom Client for Meetings op de website van de ontwikkelaar en installeer het programma.
 2. Open het programma en klik op Join a Meeting.
 3. Vul de inloggegevens in en geef aan of jouw camera en microfoon gebruikt mogen worden.
 4. Klik op Join en voer het wachtwoord in.
 5. Op de Mac krijg je wellicht de vraag of je Zoom.us toestemming wil geven om verschillende mappen en sensoren te gebruiken. Geef hier toestemming voor.
 6. Zit je in de sessie? Beweeg dan even met je muis om de knoppen onderin het scherm tevoorschijn te halen.
 7. Klik linksonder op het cameraatje en microfoontje om deze in- en uit te schakelen.

Standaard verschijnen de andere deelnemers rechtsboven in een apart venster. Je kunt dit venster heen en weer slepen en zo groot maken als je zelf wil; de formaten van de camerahokjes worden automatisch aangepast.

Veel yoga plezier


TIPS VOOR HET VOLGEN VAN DE LIVE LESSEN
49835DDA-6FA3-48AE-A48C-C3325C72CDA4

Voorbereiding vooraf:

* Creëer een rustige plek voor jezelf. Leg je yogamat, meditatiekussen (of gewoon kussen) en blokken (of dik boek) en een deken klaar.
* Neem ruim de tijd om je computer en je Zoom account van te voren te installeren.
* Zorg ervoor dat je computer, tablet of telefoon voldoende is opgeladen, of de stekker in het stopcontact zit.
* Meld je circa 5 minuten voor de les aan bij Zoom via bij behorende link.
* Ga rustig zitten zolang de les nog niet begonnen is.
* Als je nog niets ziet is de host (jouw docent) nog niet ingelogd, wacht rustig af!

———-Fijne les gewenst———


 

YOGA NIDRA of te wel ‘SLAAP YOGA’
Yoga Nidra is een methode om op een bewuste manier hele diepe ontspanning te kunnen ervaren.Yoga Nidra wordt ook wel omschreven als een ‘bewuste slaap’ of een ‘slapeloze slaap’.

slaap
Een moment van ontspanning vinden is in de moderne tijd waarin we leven soms niet zo gemakkelijk. Het leven gaat snel, vaak té snel. Zo snel dat we onszelf geen tijd meer gunnen om tot rust te komen. Yoga Nidra brengt je op een relatieve snelle manier tot diepe ontspanning.
sleep   yoganidra1

Yoga Nidra bestaat uit twee woorden uit het Sanskriet. Yoga betekent ‘samenbrengen’ of  ‘verbinding’ en Nidra betekent ‘slaap’. Tijdens de Yoga Nidra lijkt het alsof je slaapt, maar je bewustzijn is nog aan het werk op een dieper niveau. Bij Yoga Nidra balanceer je dus als het ware op het lijntje tussen wakker zijn en slapen. Je werkt naar deze staat toe door middel van een aantal systematische oefeningen en visualisaties. Je komt fysiek, mentaal en emotioneel compleet tot rust en raakt daarnaast in een heel ontvankelijke staat van ontspanning. Vooraf aan de Yoga Nidra starten we met een aantal rustige ontspannen yoga houdingen en bewuste ademhaling.

Wanneer:
   zondag in mei 2020 of online te volgen
Tijd:           19:30 – 21:00 uur
Kosten:      €15,- incl. een kopje thee
Waar:         Body & Mind Center
Info en opgave bij Harriët de Bruin, harriet@bodymindcenter.nl, 06 21 49 14 07