Nieuws


DUBBEL YINGELUK MET HEALTHY LUNCH 

Zondag 5 april 2020 is er weer een speciale extra lange yin les met aansluitend een lunch. gericht op de winter

Kom genieten van een extra lange yin yoga les en sluit het af met een heerlijke gezonde en verantwoorde lunch bij BUUR.

IMG_8218    IMG_5637

Love the Spring YIN time
Volgens de traditionele Chinese geneeswijze staan in de lente de galblaas en lever meridiaan centraal  Het is dan ook goed om in deze periode extra aandacht te geven aan deze twee meridianen door middel van yinyoga en gezonde bijpassende voeding.
Naast yoga is gezonde voeding die past bij dit seizoen erg belangrijk. Daarom ook dit keer weer een combi van beiden. We starten met een extra lange yin yoga waar de aandacht gericht is op de organen die helpen om ons te voorzien van vitale levenslustige energie van de herfst . Na de les staat er bij BUUR een healthy lunch voor ons klaar die helemaal aansluit bij dit seizoen.

Buur yoga gember 2     Logo BUUR

Wanneer:   zondag 26 januari 2020, nog 5 plekjes vrij
Tijd:           9:30- circa 13:00 uur
Kosten:      €36,- incl. de yogales die circa 2 1/2 uur duurt en sluiten we af met een gezonde verantwoorde lunch incl. sapje met interkruiden, kruidige thee, tafelwater met munt/citroen.
Waar:         Body & Mind Center en BUUR
Info en opgave:  bij Harriët de Bruin, harriet@bodymindcenter.nl , 06 21 49 14 07


 

YOGA NIDRA of te wel ‘SLAAP YOGA’
Yoga Nidra is een methode om op een bewuste manier hele diepe ontspanning te kunnen ervaren.Yoga Nidra wordt ook wel omschreven als een ‘bewuste slaap’ of een ‘slapeloze slaap’.

slaap
Een moment van ontspanning vinden is in de moderne tijd waarin we leven soms niet zo gemakkelijk. Het leven gaat snel, vaak té snel. Zo snel dat we onszelf geen tijd meer gunnen om tot rust te komen. Yoga Nidra brengt je op een relatieve snelle manier tot diepe ontspanning.
sleep   yoganidra1

Yoga Nidra bestaat uit twee woorden uit het Sanskriet. Yoga betekent ‘samenbrengen’ of  ‘verbinding’ en Nidra betekent ‘slaap’. Tijdens de Yoga Nidra lijkt het alsof je slaapt, maar je bewustzijn is nog aan het werk op een dieper niveau. Bij Yoga Nidra balanceer je dus als het ware op het lijntje tussen wakker zijn en slapen. Je werkt naar deze staat toe door middel van een aantal systematische oefeningen en visualisaties. Je komt fysiek, mentaal en emotioneel compleet tot rust en raakt daarnaast in een heel ontvankelijke staat van ontspanning. Vooraf aan de Yoga Nidra starten we met een aantal rustige ontspannen yoga houdingen en bewuste ademhaling.

Wanneer:
   zondag 8 maart 2020
Tijd:           19:30 – 21:00 uur
Kosten:      €15,- incl. een kopje thee
Waar:         Body & Mind Center
Info en opgave bij Harriët de Bruin, harriet@bodymindcenter.nl, 06 21 49 14 07