Nieuws

WORKSHOP YOGA NIDRA
Of te wel ‘slaap’ yoga. Yoga Nidra bestaat uit twee woorden uit het sanskriet. Yoga betekent ‘verbinden’ en Nidra betekent ‘slaap’. Tijdens Yoga Nidra lijkt het alsof je slaapt, maar je bewustzijn is nog aan het werk op een dieper niveau. Bij Yoga Nidra balanceer je dus als het ware op het lijntje tussen wakker zijn en slapen.

yoganidra1
Een moment van ontspanning vinden is in deze moderne tijd een uitdaging. Het leven gaat snel, vaak te snel. Zo snel dat we onszelf te weinig tijd gunnen om tot rust te komen. We krijgen zoveel prikkels binnen en vliegen van hot naar her. De dagen en jaren vliegen aan ons voorbij. We hebben het gevoel geleefd te worden in plaats van dat we actief de richting van ons leven bepalen.
Yoga Nidra is een goede manier om tot diepe ontspanning te komen. Je werkt naar deze staat toe door middel van een aantal systematische oefeningen en visualisaties. Je komt hierdoor fysiek, mentaal en emotioneel compleet tot ontspanning en raakt daarnaast in een hele ontvankelijke staat.
Vaak wordt gezegd dat één uur Yoga Nidra kan voelen als vier uur slaap. Het kan je ontzettend helpen als je moeite hebt om in slaap te komen of vaak wakker bent tijdens de nacht.

We starten de workshop met zachte, rustige yoga,- en ademhalingsoefeningen ter voorbereiding op de Yoga Nidra. De workshop wordt afgesloten met een kopje thee en wat lekkers.

Wanneer:   Zondag 25 maart, deze les is reeds vol!
Extra les:   Zaterdag 21 april gegeven door Maaike Dijkstra
Tijd:            19:30 – 21:00 uur
Kosten:      € 15,-
Opgave en info:  Harriët de Bruin, harriet@bodymindcenter.nl , 06-21491407


WORKSHOP HARTCKAKRA
Het hart is in ons lichaam energetisch verbonden met liefde, heelheid, verbinding en het eenheidsbewustzijn.
hartchakra
De lagere chakra’s staan in verbinding met het overleven en het ego. Vanuit et hart ‘weet je’ dat je verbonden bent met alle levende wezens, met compassie en wijsheid. Het hart is de poort naar het Zelf,  je intuïtie en harmonie. In deze les doen we bewegingsmeditaties en hartopeners, zodat je deze diepere dimensie van het hart gaat ervaren en vanuit je hart keuzes gaat maken in het dagelijkse leven.

Wanneer:     Zaterdagavond 6 april
Tijd:              19:30-21:00 uur
Kosten:         €15,-
Info en opgave: Maaike Dijkstra, info@zinnenprikkelsenzo.nl, 0641236771


AERIAL YOGA NIEUW LESBLOK VAN 3 LESSEN
Dankzij de grote belangstelling starten we in april met nog een blok van 3 lessen Aerial yoga.
vakantiejaar 2103 364      foto 5

Aerial yoga is een unieke yogavorm waarbij je een doek als partner gebruikt in de oefeningen. Door dit doek kun je houdingen toegankelijker maken en andere houdingen kunnen we een extra dimensie geven. Tijdens de houdingen geeft het doek tevens een drukpunt massage en helpt het je op deze manier spanning los te laten in je lichaam.
Je hebt hier geen ervaring voor nodig en het is voor iedereen toegankelijk.

Wanneer:     zaterdag 14, 21, 28 april, 3 zaterdagen
Tijd:              10:30-11:45 uur
Kosten:         €33,- voor het gehele lesblok van 3 lessen.
Opgave en info: Angela van de Burgt. Angela.Yoga@outlook.com, 06-14105054