Nieuws

BUITEN YOGA WEER VOLOP BEZIG
Gelukkig mogen we vanaf 1 juli op gepaste afstand in de zaal samen yoga beoefenen.
Maar deze zomer blijven we lekker naar buiten gaan voor de yogalessen!

buitenyoga1
Dat kan nu weer. De zon heeft zich al vele dagen laten zien, hij neemt nog steeds in kracht toe en het is heerlijk genieten in de buitenlucht.

Met buiten-yoga ervaar je een vrijer en ruimer gevoel en ben je beter verbonden met de natuur om je heen. Je voelt de wind langs je lichaam gaan, je ruikt de geuren van de omgeving en voelt de zonnestralen op je gezicht. Het helpt je om bewuster contact te maken met je lichaam en je geest. En de schone lucht zorgt voor een betere werking van onze longen, vergroot onze weerstand en maken we meer vitamine D aan.


* Uiteraard houden we ons aan de RIVM maatregelen en dat betekent dat je vooraf aan deelname, het volgende even goed moet doorlezen!

- Je kunt alleen meedoen als je je vooraf hebt aangemeld voor de les!
- Neem bij voorkeur je eigen mat mee, dit ivm hygiëne (ik heb reserve matjes mee mocht je er zelf geen hebben, die zijn vooraf aan de les schoongemaakt)
- Desinfecteer je handen vooraf en na de les, desinfectiemiddel is aanwezig
- We hanteren de 1,5 meter afstand tussen de matjes
– Wandel alleen of met maximaal twee personen (met 1,5 meter afstand) naar de plek waar de yoga wordt gegeven, zowel voor als na de les.
– Kom niet naar de les bij griepverschijnselen, neusverkoudheid, koorts of keelpijn.
d8fa2f46-07a1-4124-bb0f-11c4a3582b5b

Waar:       recreatie gebied “De Potten”. Rijd parkeerplaats op richting waterskibaan. Loop richting het grote strand, dat is rechts naast de waterskibaan.
Wanneer: Vanaf heden vier ik even vakantie. Maandag 24 augustus ben ik er weer om buitenlessen te geven.

Een buitenles volgen bij één van mijn collega’s? Dat kan:
Maaike geeft bij mooi weer op woensdag 12 en 19 augustus les van 19:30-21:00 uur, mailen kan op info@maaike-dijkstra.nl

Angela geeft bij mooi weer les op donderdag 13 en 20 augustus ven 19:00-20:15 uur, mailen kan op info@angelayoga.nl

Zet deze data alvast in je agenda!!! Bij mooi weer gaan de lessen door!

Kosten:    €10,00 bij voorkeur gepast betalen of via tikkie.
Meenemen: eigen mat en zorg voor voldoende warme kleding
Opgeven: via app, 06-21491407 of mail: harriet@bodymindcenter.nl


DUBBEL YINGELUK MET HEALTHY LUNCH 

EINDELIJK MAG HET WEER!
Zondag 30 augustus is er weer een speciale extra lange yin les met aansluitend een lunch gericht op de zomer.

Kom genieten van een extra lange yin yoga les en sluit het af met een heerlijke gezonde en verantwoorde lunch bij BUUR.
IMG_8235    IMG_5637
Kom in balans met deze yin zomer special
Volgens de traditionele Chinese geneeswijze staan in de zomer de dunne darm en hart meridiaan centraal en is dit gekoppeld aan het element vuur!  De zomer nodigt je uit om naar buiten te gaan en uitbundig te genieten. De zaadjes die in de lente zijn gepland komen nu volledig tot bloei en laten zich in volle potentie zien. Het is een warm en vurig seizoen vol passie en energie. Deze energie kan heel aanstekelijk zijn maar je soms ook vermoeien.
Voor de balans is het daarom goed om ook regelmatig jouw rust te nemen.
We geven tijdens deze ochtend dan ook extra aandacht aan deze twee meridianen door middel van yinyoga en gezonde bijpassende voeding.

Naast yoga is gezonde voeding die past bij dit seizoen erg belangrijk. Daarom ook dit keer weer een combi van beiden. We starten met een extra lange yin yoga waarbij we de aandacht naar binnen keren om zo tegenwicht te bieden aan de yang-energie die zo overheersend is in deze periode. En weer voelen wat ons lichaam echt nodig heeft.
Na de les staat er bij BUUR een healthy lunch voor ons klaar die helemaal aansluit bij dit seizoen.
Logo BUUR  

Wanneer:   zondag 30 augustus 2020
Tijd:           9:30- circa 13:00 uur
Kosten:      €35,- incl. de yogales van circa 1/2 uur en uiten we af met een gezonde verantwoorde lunch incl. zomersapje, thee en tafelwater.
Waar:         Body & Mind Center en BUUR
Info en opgave:  bij Harriët de Bruin, harriet@bodymindcenter.nl , 06 21 49 14 07

 


VOLLE MAAN

Elke 28 dagen is er een volle maan. We zijn er ons vaak niet van bewust dat de maan ontzettend veel invloed kan hebben op onze gemoedstoestand. De volle maan kan je een energiek gevoel geven, tot onrust leiden, of wordt je zonder concrete reden boos, bang of verdrietig. Het kan invloed hebben op je slaapritme, je slaapt onrustiger, lichter en wordt vaker wakker.
Maar kijk ook maar eens in de natuur wat de invloed van de maan is. Denk eens aan de getijden en al het leven in de natuur.

Op zondag 5  is er weer een volle maan.Wil jij dan de maangroet bij de heldere hemel gaan doen, fijn buiten met je blote voeten op het gras of op je balkon.
Hierbij voor jou de maangroet. Kom van je stoel en doe even mee! Het zorgt voor een betere balans dus links en rechts en geeft een fijne strekking in je hele lichaam zodat je daarna heerlijk kunt slapen.
Dus als je even uit je normale doen bent, kun je nu in-tunen op het ritme van de maan door onderstaande maangroet. Veel plezier.

Hieronder de link naar de maangroet:
maangroet2
Maangroet


TIPS VOOR HET VOLGEN VAN DE LIVE LESSEN
49835DDA-6FA3-48AE-A48C-C3325C72CDA4

Voorbereiding vooraf:

* Creëer een rustige plek voor jezelf. Leg je yogamat, meditatiekussen (of gewoon kussen) en blokken (of dik boek) en een deken klaar.
* Neem ruim de tijd om je computer en je Zoom account van te voren te installeren.
* Zorg ervoor dat je computer, tablet of telefoon voldoende is opgeladen, of de stekker in het stopcontact zit.
* Meld je circa 5 minuten voor de les aan bij Zoom via bij behorende link.
* Ga rustig zitten zolang de les nog niet begonnen is.
* Als je nog niets ziet is de host (jouw docent) nog niet ingelogd, wacht rustig af!

———-Fijne les gewenst———


YOGA NIDRA of te wel ‘SLAAP YOGA’

Yoga Nidra is een methode om op een bewuste manier hele diepe ontspanning te kunnen ervaren.Yoga Nidra wordt ook wel omschreven als een ‘bewuste slaap’ of een ‘slapeloze slaap’.
slaap
Een moment van ontspanning vinden is in de moderne tijd waarin we leven soms niet zo gemakkelijk. Het leven gaat snel, vaak té snel. Zo snel dat we onszelf geen tijd meer gunnen om tot rust te komen. Yoga Nidra brengt je op een relatieve snelle manier tot diepe ontspanning.
sleep   yoganidra1

Yoga Nidra bestaat uit twee woorden uit het Sanskriet. Yoga betekent ‘samenbrengen’ of  ‘verbinding’ en Nidra betekent ‘slaap’. Tijdens de Yoga Nidra lijkt het alsof je slaapt, maar je bewustzijn is nog aan het werk op een dieper niveau. Bij Yoga Nidra balanceer je dus als het ware op het lijntje tussen wakker zijn en slapen. Je werkt naar deze staat toe door middel van een aantal systematische oefeningen en visualisaties. Je komt fysiek, mentaal en emotioneel compleet tot rust en raakt daarnaast in een heel ontvankelijke staat van ontspanning. Vooraf aan de Yoga Nidra starten we met een aantal rustige ontspannen yoga houdingen en bewuste ademhaling.

Wanneer:
   zondag 30 augustus 2020
Tijd:           19:30 – 21:00 uur
Kosten:      €15,- incl. een kopje thee
Waar:         Body & Mind Center
Info en opgave bij Harriët de Bruin, harriet@bodymindcenter.nl, 06 21 49 14 07