Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga is een unieke vorm van zwangerschapsbegeleiding waarbij yoga toegepast wordt op de zwangerschap en de bevalling. De zwangere vrouw vormt zowel geestelijk als lichamelijk de basis voor het kind dat zij draagt.
Op elk moment kan je binnenstromen, maar vanaf de zestiende week in de zwangerschap is deze vorm van yoga aan te raden. De beleving van de zwangerschap zelf staat centraal tijdens de lessen. De kennis omtrent zwangerschap en bevalling ligt opgeslagen in iedere vrouw. Het lichaam weet wat het te doen heeft. Door yoga oefeningen wordt deze kennis, reeds aanwezig in het bewustzijn, wakker gemaakt.

In de zwangerschapsyoga zal ik naast achtergrondinformatie over de zwangerschap en de fasen in de bevalling het volgende aanbieden:

– ademtechnieken voor tijdens de zwangerschap en de bevalling

– houdingen voor ontspanning van je lichaam en buik tijdens de zwangerschap

– oefeningen die helpen bij bekkeninstabiliteit en herstel na de bevalling

– contact maken met je kindje tijdens de zwangerschap (en bevalling)

– je grenzen leren voelen, luisteren naar je lichaam

– een les ter voorbereiding op de bevalling samen met je partner

– veel praktische informatie vanuit mijn eigen ervaring

Start lessen:
Vanaf 8 december zal er weer een blok van vier lessen starten.
Instromen kan vanaf de 16de week van de zwangerschap. Later instromen en lessen inhalen is in overleg mogelijk. Alleen op medische indicatie wordt restitutie geboden op het lesgeld.

De les start vrijdag 8 december van 16:30-18:00 uur
Thema:
8 december     ontspanning
29 december   concentratie
5 januari          innerlijke kracht
19 januari       de bevalling

zwangerschapsyoga

Deze les wordt gegeven door Maaike Dijkstra:

“Ik heb vier kinderen en drie totaal verschillende zwangerschappen en bevallingen mee mogen maken (waarvan de laatste een tweelingzwangerschap) en heb in deze zwangerschappen en bevallingen zo veel gehad aan de zwangerschapsyoga, dat ik deze ervaring graag doorgeef in de yogalessen”.
De les is een ruim uur vol rust en tijd voor jezelf. Je maakt in de les contact met jouw baby(‘s), leert ontspannen en vertrouwen en je maakt je lichaam soepel en sterk voor de bevalling. Je leert te vertrouwen op de wijsheid van je lichaam en om te gaan met angst en pijn tijdens de bevalling.
In de les doen we zachte yogahoudingen die fijn zijn om te doen tijdens je zwangerschap. Klachten als rugpijn, slapeloosheid, harde buik of bekkeninstabiliteit kunnen verdwijnen doordat je lichaam sterker wordt en er tegelijkertijd meer ontspanning ontstaat. In de les maken we contact met je lichaam, je kindje, de ademhaling. Je leert voelend aanwezig te blijven in je lichaam – ook als er ongemak of pijn ontstaat. En je leert angst en ondermijnende gedachten te doorzien. We eindigen met een ontspannen eindmeditatie en een adem/baar of praktische oefening waar je wat aan zult hebben tijdens de bevalling.

Vergoeding Zorgverzekering:
Sommige zorgverzekeringen vergoeden de Zwangerschapsyoga lessen. Informeer bij je zorgverzekering, we kunnen een factuur voor je maken.

Bedrag:  Het gehele blok voor €95,00, losse les in overleg

Als aanvulling op de lessen is het ook mogelijk naar behoefte een individuele sessie met Maaike af te spreken.

MaaikeDijkstra

Voor informatie kun je mij  bellen op nummer : 06-41236771,
info@maaike-dijkstra.nl