Workshops

Op deze pagina vind je een overzicht van alle actuele workshops.
Scrol naar beneden voor meer informatie!


WORKSHOP AERIAL YOGA en AERIAL RELAX

restorativeaerial   restorative2

Aerial Actief
In deze vorm van yoga wordt je fysiek uitgedaagd terwijl je zweeft in de lucht. Door te werken in en met het doek maakt het enerzijds de houdingen makkelijker waardoor je de ruimte krijgt om volledig je spieren te rekken, terwijl anderzijds andere houdingen de uiterste concentratie van je spieren vragen om in balans te blijven. Het resultaat is dat je goed de verdieping kunt ervaren in de yogahoudingen.
De les is een combinatie van kracht, souplesse, balans en uitdaging. Je ervaart aan het einde van de les de ultieme ontspanning. Je voelt je voldaan en kom je helemaal tot rust.
Datum:   vrijdag 6 en 20 oktober 2023
Tijd:        19:30-21:00
Kosten:   €25,00 per les

Aerial Relax
De ontspannende variant van de Aerial yoga met het doek vlak boven de grond. Het doek helpt je verschillende houdingen toegankelijker te maken, door een deel van het lichaamsgewicht te dragen, waardoor de houding minder intens wordt. Er wordt tijd genomen om in de houding te komen, de houding aan te passen aan de behoeften van ons eigen lichaam om vervolgens een aantal minuten in de houding te blijven.

Datum:  start blok van 5 lessen in 2024
Tijd:   
Kosten:   

Opgave en info bij: Angela van de Burgt,  06-14105054, info@angelayoga.nl

WORKSHOP MYO-YIN

Een combinatie van Myo Fascial Release (MFR) en yin yoga. Myofascia staat voor zowel spierweefsel als bindweefsel.

yin yoga   MyoYin workshop
Bij MFR gebruiken we verschillende ballen van verschillende formaten en hardheid om gericht te werken op een bepaald doelgebied in het lichaam om daar meer ontspanning te creëren.
De voordelen van MFR zijn onder andere; minder spanning en pijn in je lichaam, waardoor je je vrijer kunt bewegen, verhoogde flexibiliteit, verbeterde hydratie van de weefsels in het lichaam, verbeterde bloedsomloop en lymfatische circulatie,
verbeterde proprioceptie (lichaamsbewustzijn).
Yin yoga is een rustige vorm van yoga waarbij we de houdingen een aantal minuten vasthouden om het lichaam de tijd te geven zich beetje bij beetje te ontspannen en over te geven aan de houding. Op het moment dat de spieren zich ontspannen, kunnen we werken op he diepere liggende en stuggere bindweefsel.

Wanneer:     voorjaar 2024
Tijd:              10:00-12:00 uur
Kosten:        €27,50
Opgave en info bij: Angela van de Burgt,  06-14105054, info@angelayoga.nl


WORKSHOP ADEMHALING

“De manier waarop je ademt, zegt alles over hoe jij in deze wereld staat!”
IMG_9277
Zonder zuurstof is er geen leven. Dat is heel simpel en toch hebben maar weinig mensen echt aandacht voor de manier waarop ze ademen. Onze ademhaling is een puur automatisch en biologisch proces dat ook gewoon doorgaat als we er ons niet bewust van zijn. Maar de meeste mensen ademen onregelmatig, oppervlakkig en beperkt of juist te veel. Dat leidt tot een beperking van energietoevoer tot ons lichaam en onze geest. Terwijl de ademhaling ons meer energie schenkt dan de voeding die we tot ons nemen.

De ademhaling is de brug tussen jouw fysieke lichaam en dat wat er aan de binnenkant zit. De ademhaling brengt dus de verbinding tussen jouw lichaam en de geest. De ademhaling wordt deels automatisch geregeld maar we kunnen de ademhaling beïnvloeden door bijvoorbeeld sneller of langzamer te ademen, dieper of oppervlakkiger, hoog in de borst of laag in de buik. Omdat we de ademhaling kunnen beïnvloeden, kunnen we dus ook beperkte mate toegang krijgen tot ons zenuwstelsel. Met het gevolg dat we emoties, onze gemoedstoestand,  kunnen beïnvloeden met onze adem.

In deze workshop krijg je meer duidelijkheid over de werking van ons autonome zenuwstelsel en wat de invloed van ademhaling daarop heeft.
Je leert de ademhaling te gebruiken om stress te verminderen en als gereedschap tegen spijsverteringsklachten, slaapproblemen, hoge bloeddruk en andere klachten.
Je ontdekt hoe je de ademhaling kunt gebruiken om meer energie te krijgen en meer te ontspannen.
En krijg je tijdens de ademhalingstechnieken inzicht hoe je het fysieke, emotionele, mentale en spirituele aspect kunt verbinden door je ademhaling.

Tijdens deze workshop gaan we de verbonden ademhaling, de ademtechniek van Wim Hof en de hartcoherentie behandelen en zelf ervaren.

Waarom wil je meedoen met deze workshop:
Je adem beïnvloedt alles, je lichamelijke maar ook psychische gezondheid. Als we ergens last van hebben of ziek zijn, wordt ons vaak een medicijn, diëten of meer te gaan sporten, voorgeschreven. Vaak wordt de ademhaling over het hoofd gezien. Een goede ademhaling geneest en is de sleutel tot een vrijer leven! Als jij inzicht krijgt in jouw manier van ademen, kun jij je adem veranderen en daarmee je leven veranderen!

Wanneer:   2024
Tijd:           19:00-22:00 uur
Kosten:     € 40,00
Opgave en info bij: Harriët de Bruin, 06-21491407 harriet@bodymindcenter.nl


WORKSHOP de KRACHT van MEDITEREN
Mediteren suf?  NO way!

IMG_4562
Mediteren wordt nog vaak gezien als iets zweverigs, iets wat  ‘raar’ is om te doen.  Meditatie roept nog vaak associaties op met boeddhistische monniken of in wierrook gehulde hippies. Maar eigenlijk is de techniek pragmatisch en rechtoe rechtaan. In feite is meditatie niet veel meer dan het gewaarworden van je eigen gedachten, emoties en je lichamelijke reacties op stress. Je kunt het zien als een training van je geest of gedachten. Dus ipv hardlopen om je lichaam fit te houden, mediteer je om je geest te trainen.

Wat bereik je nu met mediteren;
In theorie klinkt meditatie eenvoudig, maar in de praktijk is het vaak een uitdaging. We zijn allemaal op onze manier druk.
Eén van de redenen waarom we vaak niet doorgaan met mediteren, is dat in ons dagelijkse leven de meeste activiteiten gericht zijn op het bereiken van een doel door te  ‘doen’. Je bent actief gericht om van A (de huidige situatie) naar B (het gewenste resultaat) te komen. In een meditatie bereik je je doel door te ‘zijn’. De resultaten zijn niet direct zichtbaar aan de buitenkant. De voordelen en effecten zijn alleen op te merken op een veel subtieler niveau. Helaas zijn we vaak gedreven door het resultaat ipv de oefening zelf, zoals je ziet bij fitness als je spiermassa toeneemt, wat maakt dat we vaak vroegtijdig stoppen met mediteren.
Terwijl uit onderzoek blijkt dat als je circa 8 weken lang een dagelijkse meditatie doet je vlucht- of vecht (amygdala, emotionele centrum van je brein) gedeelte in je hersenen aan activiteit afneemt, dus minder last van angst en stress. Er komt daardoor meer rust in je geest, de aandacht wordt alert en het lichaam ontspant, wat je een gevoel van innerlijke balans geeft.

Nog een reden wat maakt dat veel mensen niet beginnen of vroegtijdig stoppen met meditatie is omdat er veel verschillende vormen van meditatie zijn. En Ja, welke vorm van meditatie past er bij jou?

Hoe mediteer je eigenlijk:
Tijdens deze workshop komen verschillende vormen van meditatie aan bod (zoals concentratiemeditatie, inzichtmeditatie, doelgerichte meditatie, op muziek, in stilte, dmv ademhaling), zodat je zelf kunt ervaren welke vorm het beste bij jou past. Dit helpt je ook om daarna thuis enthousiast door te gaan met mediteren. Want wie wil er nu niet blijvend meer focus, meer concentratie, meer alertheid en zelfkennis. Tevens helpt het je om je minder te laten leiden door je emoties, helpt het je om beter om te gaan met angsten en verlicht het pijn.

IMG_9866

Wanneer:     Start februari 2024
Thema’s:      met thema’s als hersengolven, gedachten, fysiek reacties en inzichten
Tijd:              19:30-21:00 uur
Kosten:
        € 75,00  of €17,50 per keer
Opgave en info bij: Harriët de Bruin, 06-21491407 harriet@bodymindcenter.nl