Online yoga (gratis lessen)

Online yogales volgen

Geen tijd om een yogales te volgen in een yogacentrum, maar wel behoefte aan beweging in de vorm van pilates en/of yoga!
Een yoga of pilates les online is dan een goed alternatief. Zelf bepalen wanneer, waar en hoe. Elk moment van de dag is een goed moment voor ontspanning, rust en balans.

Afgelopen dagen ben ik druk bezig geweest om een aantal online yoga lessen op te nemen. Ontzettend leuk om te doen, maar ook wel onwennig om les te geven zonder deelnemers! Veel kijk en doe plezier met onderstaande lessen!

yoga filmpje bewerken in studio   yoga film opnemen in Body & MInd Center Sneek

Pilates is een trainingsmethode die vooral gericht is op het versterken van onze buik-, en rugspieren. Het zorgt voor een betere stabiliteit, coördinatie en houding. Met name voor mensen die regelmatig rugklachten hebben is het volgen van pilates een goede methode om je rugspieren te versterken. Soms zijn de oefeningen pittig en ander moment weer ontspannen. Belangrijk is dat je altijd je grenzen in acht neemt.  neem regelmatig rust als je de oefeningen te zwaar vindt. Pilates is te beoefenen door jong en oud. <Klik op deze link om een pilates les te volgen>  Deze pilatesles ligt de nadruk op onze rug!

Yoga, het woord is afkomstig uit het Sanskriet, en betekent verbinden. Yoga heeft tot doel het verbinden van je lichaam en je geest door middel van je ademhaling. Yoga werkt door op de verschillende niveau’s van ons lichaam. Fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. In onze huidige samenleving staan we vaak te weinig stil bij onszelf. We denken meer dan dat we voelen.  De yogahoudingen dagen je fysiek uit, je wordt je steeds meer bewust van je lichaam en ontstaat er meer kracht en flexibiliteit. Hierdoor kan de energie beter door je lichaam stromen wat maakt dat jij je energieker gaat voelen, dit heeft meteen invloed op hoe jij in het leven staat, hoe jij over jezelf (en de ander) denkt en hoe jij je voelt. Eens ervaren wat het met jou doet, <klik op deze link om een flow yoga les te volgen>  Dit is een buiten yoga les, die opgebouwd is vanuit de zonnegroet.

Yinyoga, de houdingen die je bij deze vorm van yoga aanneemt zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten. Ons fascia (bindweefsel) is weefsel dat alle spieren en organen omhult om zo alles met elkaar te verbinden. Het gaat bij yin yoga vooral om tijd en ruimte om te voelen en het ervaren van een diepe ontspanning. het is een yogavorm waarbij het vooral gaat om”niets” te doen. En juist door niets te doen, gebeurt er wat in je lichaam. Je lichaam geeft zich over aan de zwaartekracht en zul je merken dat er ruimte ontstaat. Je blijft langer in een yogahouding, zitten, liggen of staan om zo ruimte te creëren in je bindweefsel. Fascia wordt soepeler, ‘sappiger’, bij langdurige rek. <Klik op deze link om een yin yoga les te volgen> Bij deze yin yoga gaat het om onthaasten, dus neem de tijd!