Nieuws



YOGA NIDRA of te wel ‘SLAAP YOGA

Yoga Nidra is een methode om op een bewuste manier hele diepe ontspanning te kunnen ervaren. Yoga Nidra wordt ook wel omschreven als een ‘bewuste slaap’ of een ‘slapeloze slaap’.

slaap
Een moment van ontspanning vinden is in de moderne tijd waarin we leven soms niet zo gemakkelijk. Het leven gaat snel, vaak té snel. Zo snel dat we onszelf geen tijd meer gunnen om tot rust te komen. Yoga Nidra brengt je op een relatieve snelle manier tot diepe ontspanning.
sleep   yoganidra1

Yoga Nidra bestaat uit twee woorden uit het Sanskriet. Yoga betekent ‘samenbrengen’ of  ‘verbinding’ en Nidra betekent ‘slaap’. Tijdens de Yoga Nidra lijkt het alsof je slaapt, maar je bewustzijn is nog aan het werk op een dieper niveau. Bij Yoga Nidra balanceer je dus als het ware op het lijntje tussen wakker zijn en slapen. Je werkt naar deze staat toe door middel van een aantal systematische oefeningen en visualisaties. Je komt fysiek, mentaal en emotioneel compleet tot rust en raakt daarnaast in een heel ontvankelijke staat van ontspanning. Vooraf aan de Yoga Nidra starten we met een aantal rustige ontspannen yoga houdingen en bewuste ademhaling.

Wanneer:
   zondag 10 maart 2024
Tijd:           19:30 – 21:00 uur
Kosten:      €20,00 incl. een kopje thee
Waar:         Body & Mind Center
Info en opgave bij Harriët de Bruin, harriet@bodymindcenter.nl, 06 21 49 14 07


ONE DAY RETREAT
DETOX-ONTGIFTINGSDAG

December is een feestmaand, vol lekker eten en drinken. Helaas kan al dat lekkers leiden tot meer zure afvalstoffen in het lichaam. En die afvalstoffen kunnen klachten veroorzaken, zoals een slechtere weerstand, verminderde energie, ontstekingen of gewrichtsklachten. Gelukkig zijn er verschillende methoden die kunnen helpen bij het opruimen van deze zure afvalstoffen.
Zo werk je op een eenvoudige manier aan het welzijn van je lichaam.

Op deze dag starten we met een voetenbadje om ons lichaam via de voeten al wat te laten ontgiften. Dit onder het genot van een basische thee en uitleg over de werking van onze darmen.
In de ochtend wordt er vooral detoxyoga les gegeven gericht op onze ademhaling, je zult ontdekken wat de adem kan doen om je lichaam te ontgiften. Na de lunch en een korte wandeling in de buitenlucht vervolgen we de dag met restorative yin, meditatie en gemberpakking. Dit alles om je lichaam volledig de rust te geven om te ontspannen en te ontgiften.

Je zult je na deze dag weer herboren voelen. Dit zal je de ruimte geven om het nieuwe jaar fris en opgeruimd te beginnen.

Wanneer:   najaar 2024
Tijd:            9:00-16:00 uur
Waar:         Body & Mind Center Sneek
Kosten:       €100,- dit is incl. gehele dag onbeperkt thee en water. Smoothie, overnight oat, soep, fruit, gemberpakking, en natuurlijk fijne detoxlessen.
Zelf meenemen:  Water kruik
Info en opgave bij : Harriët de Bruin,  harriet@bodymindcenter.nl, 06 21 49 14 07

 


PSOAS

Diep in je lichaam ligt de psoas. Een spier die het die het boven- en onderlichaam met elkaar verbindt. Maar deze spier is veel meer dan het buigen van de heup. De psoas wordt ook wel de spier van de ziel genoemd, het is een emotionele spier. Ze reageert heftig op stress en angst. Het is een soort vangnet van spanningen, angsten en emoties. Ervaar je angst/stress dan zal de psoas samentrekken en dus verkorten. Neem je geen, of te weinig tijd om deze spanning te ontladen kan dit veel invloed hebben op je lichamelijke en mentale gestel. In deze interessante workshop, verdeeld over drie avonden, krijg je inzicht over de werking van deze spier, de veel voorkomende klachten, maar vooral oefeningen en tips om goed voor de psoas te zorgen.

 

Elke avond behandelen we een ander lichaamsdeel dat verbonden is met de psoas.
De eerste les bovenlichaam en middenrif
Tweede les onderlichaam en voeten
Derde les ontspannen en ontladen van de psoas.

Datum:  Vrijdag 1, 8 en 22 maart 2024
Tijd:       19:30-21:00 uur
Kosten:   €25,- per les, alle drie avonden volgen kan voor €70,00
Opgave:  Harriët de Bruin,  harriet@bodymindcenter.nl, 06 21 49 14 07

 


WORKSHOP ADEMHALING
“De manier waarop je ademt, zegt alles over hoe jij in deze wereld staat!”

IMG_9277
Zonder zuurstof is er geen leven. Dat is heel simpel en toch hebben maar weinig mensen echt aandacht voor de manier waarop ze ademen. Onze ademhaling is een puur automatisch en biologisch proces dat ook gewoon doorgaat als we er ons niet bewust van zijn. Maar de meeste mensen ademen onregelmatig, oppervlakkig en beperkt of juist te veel. Dat leidt tot een beperking van energietoevoer tot ons lichaam en onze geest. Terwijl de ademhaling ons meer energie schenkt dan de voeding die we tot ons nemen.

De ademhaling is de brug tussen jouw fysieke lichaam en dat wat er aan de binnenkant zit. De ademhaling brengt dus de verbinding tussen jouw lichaam en de geest. De ademhaling wordt deels automatisch geregeld maar we kunnen de ademhaling beïnvloeden door bijvoorbeeld sneller of langzamer te ademen, dieper of oppervlakkiger, hoog in de borst of laag in de buik. Omdat we de ademhaling kunnen beïnvloeden, kunnen we dus ook beperkte mate toegang krijgen tot ons zenuwstelsel. Met het gevolg dat we emoties, onze gemoedstoestand,  kunnen beïnvloeden met onze adem.

In deze workshop krijg je meer duidelijkheid over de werking van ons autonome zenuwstelsel en wat de invloed van ademhaling daarop heeft.
Je leert de ademhaling te gebruiken om stress te verminderen en als gereedschap tegen spijsverteringsklachten, slaapproblemen, hoge bloeddruk en andere klachten.
Je ontdekt hoe je de ademhaling kunt gebruiken om meer energie te krijgen en meer te ontspannen.
En krijg je tijdens de ademhalingstechnieken inzicht hoe je het fysieke, emotionele, mentale en spirituele aspect kunt verbinden door je ademhaling.

Tijdens deze workshop gaan we de verbonden ademhaling, de ademtechniek van Wim Hof en de hartcoherentie behandelen en zelf ervaren.

Waarom wil je meedoen met deze workshop:
Je adem beïnvloedt alles, je lichamelijke maar ook psychische gezondheid. Als we ergens last van hebben of ziek zijn, wordt ons vaak een medicijn, diëten of meer te gaan sporten, voorgeschreven. Vaak wordt de ademhaling over het hoofd gezien. Een goede ademhaling geneest en is de sleutel tot een vrijer leven! Als jij inzicht krijgt in jouw manier van ademen, kun jij je adem veranderen en daarmee je leven veranderen!

Wanneer:   voorjaar 2024
Tijd:           19:00-22:00 uur
Kosten:     € 40,00
Opgave en info bij: Harriët de Bruin, 06-21491407 harriet@bodymindcenter.nl


ONLINE YOGA LESSEN VOLGEN

Liever thuis je lessen volgen?
Na een relatief lange periode dat we thuis de lessen moesten geven en volgen mag er nu weer volop les worden gegeven in de zaal. De meesten van ons zijn daar super blij mee.
Misschien kwam jij er achter dat het volgen van online lessen wel perfect voor jou werkt en ga je in de toekomst ook liever door met deze online vorm.

Dit blijft mogelijk, mail me voor meer info!

49835DDA-6FA3-48AE-A48C-C3325C72CDA4

Voorbereiding vooraf:

* Creëer een rustige plek voor jezelf. Leg je yogamat, meditatiekussen (of gewoon kussen) en blokken (of dik boek) en een deken klaar.
* Neem ruim de tijd om je computer en je Zoom account van te voren te installeren.
* Zorg ervoor dat je computer, tablet of telefoon voldoende is opgeladen, of de stekker in het stopcontact zit.

———-Fijne les gewenst———