Nieuws



YOGA NIDRA of te wel ‘SLAAP YOGA

Yoga Nidra is een methode om op een bewuste manier hele diepe ontspanning te kunnen ervaren. Yoga Nidra wordt ook wel omschreven als een ‘bewuste slaap’ of een ‘slapeloze slaap’.

slaap
Een moment van ontspanning vinden is in de moderne tijd waarin we leven soms niet zo gemakkelijk. Het leven gaat snel, vaak té snel. Zo snel dat we onszelf geen tijd meer gunnen om tot rust te komen. Yoga Nidra brengt je op een relatieve snelle manier tot diepe ontspanning.
sleep   yoganidra1

Yoga Nidra bestaat uit twee woorden uit het Sanskriet. Yoga betekent ‘samenbrengen’ of  ‘verbinding’ en Nidra betekent ‘slaap’. Tijdens de Yoga Nidra lijkt het alsof je slaapt, maar je bewustzijn is nog aan het werk op een dieper niveau. Bij Yoga Nidra balanceer je dus als het ware op het lijntje tussen wakker zijn en slapen. Je werkt naar deze staat toe door middel van een aantal systematische oefeningen en visualisaties. Je komt fysiek, mentaal en emotioneel compleet tot rust en raakt daarnaast in een heel ontvankelijke staat van ontspanning. Vooraf aan de Yoga Nidra starten we met een aantal rustige ontspannen yoga houdingen en bewuste ademhaling.

Wanneer:
   zondag 8 september 2023
Tijd:           19:30 – 21:00 uur
Kosten:      €20,00 incl. een kopje thee
Waar:         Body & Mind Center
Info en opgave bij Harriët de Bruin, harriet@bodymindcenter.nl, 06 21 49 14 07


ONE DAY RETREAT
STRESS RELIEFDAG
Gun jezelf een dag van ontstressen, inzicht in hoe stress werkt maar vooral wat jij kunt doen om anders met stress om te gaan.
IMG_5360
Stress, er wordt vandaag de dag veel over gesproken maar wordt er ook veel stress ervaren. Thuis de ballen hoog houden, op je werk je deadline halen, in je privé situatie de goede partner /vriend/vriendin zijn, vervelende opmerkingen, social media, lichamelijke klachten.

Weet je dat stress en burn-out zo  langzamerhand volksziekte nummer 1 zijn.

  • Stress heeft impact op je werk,- gezondheid, – geld, – relaties.
  • 1 op de 6 krijgt te maken met stress, burn-out  of overspannenheid. En vrouwen hebben 2x zoveel kans op stress dan mannen.
  • Factoren die dit beïnvloeden zijn: alle ballen hoog willen houden of teveel zorgtaken op je nemen.

Tijd om serieus te kijken hoe jij om kunt gaan met stress in je leven.

Deze dag geef ik je inzicht in de werking van je brein en hoe woorden/gedachten invloed kunnen hebben op ons stressniveau
Ik laat je ervaren wat stress met je lichaam doet (onze stress spieren laten ontspannen) en laat je tevens ontdekken hoe je een stressrespons kunt doorbreken.

Op deze dag gaan we met lichaamsgerichte oefeningen dmv stressrelief yoga, meditatie,ontspanning en ademhalingsoefeningen een beroep doen op ons sympatisch en vooral parasympatisch zenuwstelsel. Ons vecht en vluchtrespons wordt in kaart gebracht.

Wanneer:   zondag in november 2023 
Tijd:            9:30-16:30 uur
Waar:         Thaborhoeve Tirns
Kosten:       €105,- dit is incl. gehele dag onbeperkt thee, water, lekkere hapjes, biologische vegetarische lunch en alle fijne lessen.
Info en opgave bij : Harriët de Bruin,  harriet@bodymindcenter.nl, 06 21 49 14 07

 


WORKSHOP ADEMHALING
“De manier waarop je ademt, zegt alles over hoe jij in deze wereld staat!”

IMG_9277
Zonder zuurstof is er geen leven. Dat is heel simpel en toch hebben maar weinig mensen echt aandacht voor de manier waarop ze ademen. Onze ademhaling is een puur automatisch en biologisch proces dat ook gewoon doorgaat als we er ons niet bewust van zijn. Maar de meeste mensen ademen onregelmatig, oppervlakkig en beperkt of juist te veel. Dat leidt tot een beperking van energietoevoer tot ons lichaam en onze geest. Terwijl de ademhaling ons meer energie schenkt dan de voeding die we tot ons nemen.

De ademhaling is de brug tussen jouw fysieke lichaam en dat wat er aan de binnenkant zit. De ademhaling brengt dus de verbinding tussen jouw lichaam en de geest. De ademhaling wordt deels automatisch geregeld maar we kunnen de ademhaling beïnvloeden door bijvoorbeeld sneller of langzamer te ademen, dieper of oppervlakkiger, hoog in de borst of laag in de buik. Omdat we de ademhaling kunnen beïnvloeden, kunnen we dus ook beperkte mate toegang krijgen tot ons zenuwstelsel. Met het gevolg dat we emoties, onze gemoedstoestand,  kunnen beïnvloeden met onze adem.

In deze workshop krijg je meer duidelijkheid over de werking van ons autonome zenuwstelsel en wat de invloed van ademhaling daarop heeft.
Je leert de ademhaling te gebruiken om stress te verminderen en als gereedschap tegen spijsverteringsklachten, slaapproblemen, hoge bloeddruk en andere klachten.
Je ontdekt hoe je de ademhaling kunt gebruiken om meer energie te krijgen en meer te ontspannen.
En krijg je tijdens de ademhalingstechnieken inzicht hoe je het fysieke, emotionele, mentale en spirituele aspect kunt verbinden door je ademhaling.

Tijdens deze workshop gaan we de verbonden ademhaling, de ademtechniek van Wim Hof en de hartcoherentie behandelen en zelf ervaren.

Waarom wil je meedoen met deze workshop:
Je adem beïnvloedt alles, je lichamelijke maar ook psychische gezondheid. Als we ergens last van hebben of ziek zijn, wordt ons vaak een medicijn, diëten of meer te gaan sporten, voorgeschreven. Vaak wordt de ademhaling over het hoofd gezien. Een goede ademhaling geneest en is de sleutel tot een vrijer leven! Als jij inzicht krijgt in jouw manier van ademen, kun jij je adem veranderen en daarmee je leven veranderen!

Wanneer:   najaar 2023
Tijd:           19:00-22:00 uur
Kosten:     € 40,00
Opgave en info bij: Harriët de Bruin, 06-21491407 harriet@bodymindcenter.nl



SCHONE LUCHT door HEPA luchtreiniger

De lessen in de zaal worden hervat, wat wij fantastisch vinden. Belangrijk is dat we blijven ventileren. Naast het openen van de ramen hebben wij een ionisator apparaat in de zaal staan.

ionisatorDit apparaat zorgt voor het reinigen van de lucht. In het apparaat zitten verschillende filters die verschillende functies hebben.

Het HEPA filter filtert de fijnstof uit de lucht.
Het koolstof filter absorbeert schadelijke stoffen.
En het ionisatie cluster zorgt dat positieve en negatieve ionen worden verspreid in de ruimte om fijnstof, pollen, bacteriën, virussen, huisstofmijt, allergenen en schimmels in de lucht onschadelijk te maken.

Dit betekent dat we schone lucht hebben tijdens onze yogalessen in de zaal.
Bij vervuiling in de lucht gaat de luchtreiniger automatisch in een hogere stand. Wanneer de lucht weer schoon is, gaat de luchtreiniger automatisch weer in een lagere stand. Dus het apparaat houdt continue onze luchtkwaliteit in de gaten. Dat is fijn want dan kunnen wij weer bezig met dat wat wij zo leuk vinden, lesgeven, zonder ons zorgen te maken over de kwaliteit van de lucht.


ONLINE YOGA LESSEN VOLGEN

Liever thuis je lessen volgen?
Na een relatief lange periode dat we thuis de lessen moesten geven en volgen mag er nu weer volop les worden gegeven in de zaal. De meesten van ons zijn daar super blij mee.
Misschien kwam jij er achter dat het volgen van online lessen wel perfect voor jou werkt en ga je in de toekomst ook liever door met deze online vorm.

Dit blijft mogelijk, mail me voor meer info!

49835DDA-6FA3-48AE-A48C-C3325C72CDA4

Voorbereiding vooraf:

* Creëer een rustige plek voor jezelf. Leg je yogamat, meditatiekussen (of gewoon kussen) en blokken (of dik boek) en een deken klaar.
* Neem ruim de tijd om je computer en je Zoom account van te voren te installeren.
* Zorg ervoor dat je computer, tablet of telefoon voldoende is opgeladen, of de stekker in het stopcontact zit.

———-Fijne les gewenst———