Workshops

p deze pagina vind je een overzicht van alle actuele workshops.
Scrol naar beneden voor meer informatie!


WORKSHOP AERIAL YOGA YIN & RELAX

restorativeaerial   restorative2
Aerial yin en relax yoga is een zachtere en meer therapeutische vorm van Aerial yoga. Een Yin-variant van de Aerial yoga. Je zweeft vlak boven de grond en gebruikt het doek als hulpmiddel en ondersteuning voor je lichaam. De meditatieve flow, geleid door de adem, helpt bij het creëren van ruimte in je ruggengraat, heupen, verschillende gewrichten en vastzittend bindweefsel. Wil je dit eens ervaren? Meld je dan snel aan!

Datum:   vrijdag 12, 19, 26 maart en 9 en 16 april 2021
Tijd:         20:30 uur – 21:30 uur
Kosten:   € 57,50 per persoon voor het gehele blok van 5 lessen!

Wil je beide blokken (Aerial actief en Aerial Relax) deelnemen, dan kan dat voor €100,-

Opgave en info bij: Angela van de Burgt,  06-14105054, info@angelayoga.nl


YOGA & MEDITATIE

sandra32f82aae-f7c8-4397-b6ea-71368c5b25cc
Yoga is in de eerste plaats een spirituele oefening en meditatie is het geschenk dat voortkomt uit deze yoga beoefening.
Deze yoga & meditatie lessen zijn voor iedereen;  alle lichaamstypen, leeftijden, gezondheidstoestand en culturen. Ervaring met yoga is niet nodig.
De avond begint met een rustige yoga die je van nature naar meditatie leidt.

Sandra haar ‘roots’ liggen in Nederland maar met een interesse in reizen over de hele wereld heeft Sandra yoga lessen en opleidingen gegeven in Nieuw-Zeeland. Haar ware passie ligt in het ontdekken van de innerlijke wereld en haar hart is gericht op het werken met mensen door een holistische benadering en om mensen te inspireren.

Wanneer:      vrijdag 29 januari, 5, 12, 19 februari 2021
Tijd:               19:30-21:00 uur
Kosten:          €70,-  Losse les volgen kan voor €20,-
Info en opgave kan bij: Sandra van Luttikhuizen, 06-27017385
sandravanluttikhuizen@gmail.com

 


WORKSHOP VERDIEPINGSSERIE YIN YOGA
Kom vier zaterdagen meedoen aan een verdiepingsserie Yin yoga.

maaikeyogayin
We maken een reis door het energetische lichaam en onderzoeken het effect van de houding; Fysiek, mentaal en energetisch. Er is in deze serie meer tijd om de werking van de houdingen tot je te nemen. Je leert welke meridianen en chakra’s worden geactiveerd in de houding en hoe je de houding zelf kunt inzetten bij klachten en om vitaal te blijven.

Wanneer:      zaterdag 23 januari en 6, 13, 17 februari 2021
Tijd:               10:30-12:00 uur
Kosten:         €75,-  Losse les volgen kan voor €20,-
Informatie en opgave kan bij : Maaike Dijkstra,   06-41236771 www.maaike-dijkstra.nl


WORKSHOP MYO-YIN

Een combinatie van Myo Fascial Release (MFR) en yin yoga. Myofascia staat voor zowel spierweefsel als bindweefsel.

yin yoga   MyoYin workshop
Bij MFR gebruiken we verschillende ballen van verschillende formaten en hardheid om gericht te werken op een bepaald doelgebied in het lichaam om daar meer ontspanning te creëren.
De voordelen van MFR zijn onder andere; minder spanning en pijn in je lichaam, waardoor je je vrijer kunt bewegen, verhoogde flexibiliteit, verbeterde hydratie van de weefsels in het lichaam, verbeterde bloedsomloop en lymfatische circulatie,
verbeterde proprioceptie (lichaamsbewustzijn).
Yin yoga is een rustige vorm van yoga waarbij we de houdingen een aantal minuten vasthouden om het lichaam de tijd te geven zich beetje bij beetje te ontspannen en over te geven aan de houding. Op het moment dat de spieren zich ontspannen, kunnen we werken op he diepere liggende en stuggere bindweefsel.

Wanneer:     voorjaar 2021
Tijd:              10:00-12:00 uur
Kosten:        €22,50
Opgave en info bij: Angela van de Burgt,  06-14105054, info@angelayoga.nl


WORKSHOP ADEMHALING

“De manier waarop je ademt, zegt alles over hoe jij in deze wereld staat!”
IMG_9277
Zonder zuurstof is er geen leven. Dat is heel simpel en toch hebben maar weinig mensen echt aandacht voor de manier waarop ze ademen. Onze ademhaling is een puur automatisch en biologisch proces dat ook gewoon doorgaat als we er ons niet bewust van zijn. Maar de meeste mensen ademen onregelmatig, oppervlakkig en beperkt of juist te veel. Dat leidt tot een beperking van energietoevoer tot ons lichaam en onze geest. Terwijl de ademhaling ons meer energie schenkt dan de voeding die we tot ons nemen.

De ademhaling is de brug tussen jouw fysieke lichaam en dat wat er aan de binnenkant zit. De ademhaling brengt dus de verbinding tussen jouw lichaam en de geest. De ademhaling wordt deels automatisch geregeld maar we kunnen de ademhaling beïnvloeden door bijvoorbeeld sneller of langzamer te ademen, dieper of oppervlakkiger, hoog in de borst of laag in de buik. Omdat we de ademhaling kunnen beïnvloeden, kunnen we dus ook beperkte mate toegang krijgen tot ons zenuwstelsel. Met het gevolg dat we emoties, onze gemoedstoestand,  kunnen beïnvloeden met onze adem.

In deze workshop krijg je meer duidelijkheid over de werking van ons autonome zenuwstelsel en wat de invloed van ademhaling daarop heeft.
Je leert de ademhaling te gebruiken om stress te verminderen en als gereedschap tegen spijsverteringsklachten, slaapproblemen, hoge bloeddruk en andere klachten.
Je ontdekt hoe je de ademhaling kunt gebruiken om meer energie te krijgen en meer te ontspannen.
En krijg je tijdens de ademhalingstechnieken inzicht hoe je het fysieke, emotionele, mentale en spirituele aspect kunt verbinden door je ademhaling.

Tijdens deze workshop gaan we de verbonden ademhaling, de ademtechniek van Wim Hof en de hartcoherentie behandelen en zelf ervaren.

Waarom wil je meedoen met deze workshop:
Je adem beïnvloedt alles, je lichamelijke maar ook psychische gezondheid. Als we ergens last van hebben of ziek zijn, wordt ons vaak een medicijn, diëten of meer te gaan sporten, voorgeschreven. Vaak wordt de ademhaling over het hoofd gezien. Een goede ademhaling geneest en is de sleutel tot een vrijer leven! Als jij inzicht krijgt in jouw manier van ademen, kun jij je adem veranderen en daarmee je leven veranderen!

Wanneer:   Voorjaar 2021
Tijd:           19:00-22:00 uur
Kosten:     € 35,-
Opgave en info bij: Harriët de Bruin, 06-21491407 harriet@bodymindcenter.nl


WORKSHOP de KRACHT van MEDITEREN
Mediteren suf?  NO way!

IMG_4562
Mediteren wordt nog vaak gezien als iets zweverigs, iets wat  ‘raar’ is om te doen.  Meditatie roept nog vaak associaties op met boeddhistische monniken of in wierrook gehulde hippies. Maar eigenlijk is de techniek pragmatisch en rechtoe rechtaan. In feite is meditatie niet veel meer dan het gewaarworden van je eigen gedachten, emoties en je lichamelijke reacties op stress. Je kunt het zien als een training van je geest of gedachten. Dus ipv hardlopen om je lichaam fit te houden, mediteer je om je geest te trainen.

Wat bereik je nu met mediteren;
In theorie klinkt meditatie eenvoudig, maar in de praktijk is het vaak een uitdaging. We zijn allemaal op onze manier druk.
Eén van de redenen waarom we vaak niet doorgaan met mediteren, is dat in ons dagelijkse leven de meeste activiteiten gericht zijn op het bereiken van een doel door te  ‘doen’. Je bent actief gericht om van A (de huidige situatie) naar B (het gewenste resultaat) te komen. In een meditatie bereik je je doel door te ‘zijn’. De resultaten zijn niet direct zichtbaar aan de buitenkant. De voordelen en effecten zijn alleen op te merken op een veel subtieler niveau. Helaas zijn we vaak gedreven door het resultaat ipv de oefening zelf, zoals je ziet bij fitness als je spiermassa toeneemt, wat maakt dat we vaak vroegtijdig stoppen met mediteren.
Terwijl uit onderzoek blijkt dat als je circa 8 weken lang een dagelijkse meditatie doet je vlucht- of vecht (amygdala, emotionele centrum van je brein) gedeelte in je hersenen aan activiteit afneemt, dus minder last van angst en stress. Er komt daardoor meer rust in je geest, de aandacht wordt alert en het lichaam ontspant, wat je een gevoel van innerlijke balans geeft.

Nog een reden wat maakt dat veel mensen niet beginnen of vroegtijdig stoppen met meditatie is omdat er veel verschillende vormen van meditatie zijn. En Ja, welke vorm van meditatie past er bij jou?

Hoe mediteer je eigenlijk:
Tijdens deze workshop komen verschillende vormen van meditatie aan bod (zoals concentratiemeditatie, inzichtmeditatie, doelgerichte meditatie, op muziek, in stilte, dmv ademhaling), zodat je zelf kunt ervaren welke vorm het beste bij jou past. Dit helpt je ook om daarna thuis enthousiast door te gaan met mediteren. Want wie wil er nu niet blijvend meer focus, meer concentratie, meer alertheid en zelfkennis. Tevens helpt het je om je minder te laten leiden door je emoties, helpt het je om beter om te gaan met angsten en verlicht het pijn.

IMG_9866

Wanneer:     Start weer in het voorjaar  2021
Thema’s:      met thema’s als hersengolven, gedachten, fysiek reacties en inzichten
Tijd:              19:30-21:00 uur
Kosten:
        € 75,00  of €17,50 per keer
Opgave en info bij: Harriët de Bruin, 06-21491407 harriet@bodymindcenter.nl


HET LICHT VAN BEWUSTZIJN
verdiepingsserie
buddha

Vier zondagen start je de dag met meditatie en afstemming op je bewustzijn. Houd jij je bezig met vragen: Wat is de waarheid? Wat is vrijheid, wie ben ik? Verlang jij naar innerlijke vrede? Op deze zondagochtenden richten we ons op meditatie, zelfonderzoek en dompel je jezelf onder in  Stilte. we maken een reis naar binnen en kijken voorbij het persoonlijke en voorbij het denken.
in het dagelijkse leven zijn we veelal geïdentificeerd met al onze verhalen en rollen. Dit brengt de aandacht voortdurend buiten onszelf en uit dit moment. In deze verdiepingsserie brengen we de aandacht terug naar wat er werkelijk is. Wat werkelijk is heeft niets nodig. Vanuit je hart is er eenheid, een volkomenheid en vrede die rust in zichzelf: het licht van bewustzijn.

Wanneer:  zondag  24 januari, 7, 14 februari 2021
Tijd:  10:00-12:00 uur
Kosten: €85,- voor 3 bijeenkomsten in het Body & Mind Center, incl. trainingsmap, koffie en thee
Waar: Body & Mind Center Sneek
Stiltedag is op 7 maart in Legemeer €85,- (incl. lunch, smoothie, koffie, thee)
Informatie en opgave kan bij : Maaike Dijkstra,   06-41236771 www.maaike-dijkstra.nl
info@maaike-dijkstra.nl


MINDFULNESS TRAINING

Ervaar je regelmatig stress of onrust? Ben je op zoek naar meer balans in je leven?

In deze 4-weekse training gaan we op ontdekkingsreis in de wereld van Mindfulness: Leven in Aandacht.

MF!
Mindfulness richt zich op het trainen van je opmerkzaamheid en bewustzijn. De training laat je zien en ervaren hoe je aandacht werkt en hoe het is om met volle aandacht aanwezig te zijn in dit moment. Dat kan altijd en overal: tijdens het beantwoorden van e-mails, vergaderingen of afspraken, het opvouwen van de was, autorijden of terwijl we douchen. Met volle aandacht aanwezig zijn, betekent dat je je elk moment volledig bewust bent van wat zich om je heen afspeelt. Als we zo aanwezig zijn, dan kunnen we alles accepteren zoals het is. Veranderingen kunnen op een natuurlijke manier plaatsvinden, zonder strijd.

In de training krijg je inzicht hoe je mind werkt, wat de invloed is van je (innerlijke) houding op je waarneming. Je leert helder naar jezelf kijken en ontwikkelt zicht op je patronen en automatische reacties.
Als resultaat van de training ga je meer ontspanning ervaren in het dagelijks leven, minder piekeren, meer zelfvertrouwen, een verbeterede concentratie en ontwikkel je meer compassie voor jezelf en anderen.

Wanneer: start in maart 2021
Tijd: 10:00-12:00 uur
Kosten: €160,- voor 4 bijeenkomsten,  inclusief trainingsmap en koffie en thee.
Waar: Body & Mind Center Sneek
Informatie en opgave kan bij : Maaike Dijkstra,   06-41236771 www.maaike-dijkstra.nl
info@maaike-dijkstra.nl

 


 

WORKSHOP AERIAL YOGA

Vanaf vrijdag 12 maart 2021 wordt er weer een workshop Aerial Yoga gegeven in het Body & Mind Center Sneek.

In deze vorm van yoga wordt je fysiek uitgedaagd terwijl je zweeft in de lucht. Door te werken in en met het doek maakt het enerzijds de houdingen makkelijker waardoor je de ruimte krijgt om volledig je spieren te rekken, terwijl anderzijds andere houdingen de uiterste concentratie van je spieren vragen om in balans te blijven. Het resultaat is dat je goed de verdieping kunt ervaren in de yogahoudingen.
De les is een combinatie van kracht, souplesse, balans en uitdaging. Je ervaart aan het einde van de les de ultieme ontspanning. Je voelt je voldaan en kom je helemaal tot rust.

Ook is het mogelijk om zelf met en groep van minimaal 10 en maximaal 12 personen je op te geven voor een workshop. Dan kan in overleg een datum worden afgesproken.
Ook leuk voor een feestje met familie, vrienden, vriendinnen, collega’s, moeder/dochters, etc.

Voor zowel jong als oud!!!!!!!

mei2013 087                       aerialyoga2

Vanaf vrijdag 12 maart 2021 start er weer een blok van 5 lessen
van 19:00-20:00 uur

 

Heb je interesse geef je dan nu al op!

Datum:   vrijdag 12, 19, 26 maart en 9 en 16 april 2021,
Tijd:         19:00 uur – 20:00 uur
Kosten:   € 57,50 per persoon voor het gehele blok van 5 lessen!

Wil je beide blokken (Aerial actief en Aerial Relax) deelnemen dan kan dat voor €100,-
Per les bekijken kan ook €13,50 per les.

Opgave kan via: Angela van de Burgt, 06-14105054 of info@angelayoga.nl


VROUW ZIJN IS GEWELDIG….en hoe kom je daar?Website_vrouw
WEGENS SUCCES WORDT DE WORKSHOP NOGMAALS GEGEVEN.Kon je er de vorige keer niet bij zijn, geef je dan nu snel op!Ben jij ook de vrouw die goed is in het zorgen voor anderen, jezelf wegcijfert, alles perfect moeten doen en het gevoel hebben dat het altijd beter kan? Voor iedereen de ideale vrouw, moeder, dochter of werknemer willen zijn?

En waar sta jij dan?

Lijkt het je ook zo heerlijk om al dit ‘moeten’ los te laten, vol vertrouwen te genieten van het leven en in verbinding staan met jouw eigen ‘zijn’.

Bodymindcenter geeft een boeiende, interactieve workshop die je inzicht geeft in wat jij nodig hebt om bewust te zijn van de kracht van je vrouwelijke energie. Deze energie is uniek en geeft jou de ruimte om juist eerst voor jezelf te zorgen. Dat jij weer in het middelpunt van jou eigen leven staat. Dit is de bron waaruit je kan putten om los te laten en te genieten.

Wegens een succesvolle een leerzame middag wordt de workshop nogmaals gegeven voor de mensen die er niet bij aanwezig konden zijn. Dus geef je op:

Wanneer:    in overleg in 2021

Tijd:             14:30-17:00 uur

Kosten:        €25,- incl. Koffie, thee en wat lekkers,

Wil je er bij zijn, geef je dan snel op, beperkt aantal plaatsen vol=vol!

Inschrijven en info bij: Harriët de Bruin, 06-21491407 harriet@bodymindcenter.nl