Workshops

Op deze pagina vind je een overzicht van alle actuele workshops, scrol naar beneden voor meer informatie!


AURA-CHAKRA ANALYSE                

Elk mens bezit een gevoelig en kleurrijk energetisch netwerk, wil jij ook meer weten over de jouwe? Doe dan een analyse bij Paulien en Arturo van Aura Your Day.

aura               aura1
Het woord ‘aura’ komt van het Griekse aura dat ‘briesje’ betekent. In het Sanskriet wordt dit het veld van verfijnde energie kosha’s (lichaamshulzen) in en om je lichaam genoemd. In de moderne complementaire geneeskunde spreken we van het biomagnetische energieveld of de aura.

Dit energieveld staat in verbinding en in wisselwerking met de zeven belangrijkste energiecentra in je lichaam, ook wel chakra’s genoemd. Chakra’s zitten op belangrijke punten in je lichaam,namelijk daar waar belangrijke organen samenkomen en waar de endocriene klieren (die hormonen aanmaken) zich bevinden. De werking van de chakra’s heeft daardoor niet alleen invloed op je fysieke lichaam, maar ook op je emotionele en spirituele lichaam en heeft  invloed op wie je bent, wat je voelt en denkt op dit moment in je leven. Onbalans leidt tot verlies van vitaliteit, waardoor het energieveld verzwakt raakt.

Bij de aura- en chakra kleurenanalyse meet gespecialiseerde (biofeedback-) apparatuur dit gevoelige en kleurrijke netwerk van energetische activiteit in je lichaam. Hierdoor kan er van jou belangrijke fysiologische informatie verzameld worden die zorgt voor een persoonlijke analyse. Je krijgt daardoor meer duidelijkheid over je energiebalans, hoe je eigen energie stroomt en waar er wellicht energieblokkades en/of overactiviteit plaatsvindt. Je zult tijdens de individuele analyse ook ontdekken uit welke kleuren jouw energieveld (of aura) bestaat en meer inzicht krijgen in je persoonlijkheid. Ook kom je meer te weten over de werking van jouw chakra’s zodat je daarna aan de slag kan om deze meer in balans te brengen.

Na de analyse krijg je een uitgebreid en persoonlijk rapport mee naar huis waar de metingen in staan, inclusief aurafoto. Ook krijg je persoonlijk advies met yoga en meditatietips voor je energiehuishouding.

Wil jij meer weten over je energetische lichaam, je persoonlijkheid en kleur? Huidige staat van zijn? Of ben je gewoon nieuwsgierig?

Wanneer:   zaterdag 13 januari 2018
Tijd:            vanaf 10:00 uur kun je je inschrijven
Kosten:      €35,- voor een individuele sessie van circa 30 minuten
Opgave:     Harriet@bodymindcenter.nl, of bel 06-21491407
Voor meer info kun je kijken op de site van: www.aurayourday.com

 


 

WORKSHOP ADEMHALING

“De manier waarop je ademt, zegt alles over hoe jij in deze wereld staat!”
IMG_9277
Zonder zuurstof is er geen leven. Dat is heel simpel en toch hebben maar weinig mensen echt aandacht voor de manier waarop ze ademen. Onze ademhaling is een puur automatisch en biologisch proces dat ook gewoon doorgaat als we er ons niet bewust van zijn. Maar de meeste mensen ademen onregelmatig, oppervlakkig en beperkt of juist te veel. Dat leidt tot een beperking van energietoevoer tot ons lichaam en onze geest. Terwijl de ademhaling ons meer energie schenkt dan de voeding die we tot ons nemen.

De ademhaling is de brug tussen jouw fysieke lichaam en dat wat er aan de binnenkant zit. De ademhaling brengt dus de verbinding tussen jouw lichaam en de geest. De ademhaling wordt deels automatisch geregeld maar we kunnen de ademhaling beïnvloeden door bijvoorbeeld sneller of langzamer te ademen, dieper of oppervlakkiger, hoog in de borst of laag in de buik. Omdat we de ademhaling kunnen beïnvloeden, kunnen we dus ook beperkte mate toegang krijgen tot ons zenuwstelsel. Met het gevolg dat we emoties, onze gemoedstoestand,  kunnen beïnvloeden met onze adem.

In deze workshop krijg je meer duidelijkheid over de werking van ons autonome zenuwstelsel en wat de invloed van ademhaling daarop heeft.
Je leert de ademhaling te gebruiken om stress te verminderen en als gereedschap tegen spijsverteringsklachten, slaapproblemen, hoge bloeddruk en andere klachten.
Je ontdekt hoe je de ademhaling kunt gebruiken om meer energie te krijgen en meer te ontspannen.
En krijg je tijdens de ademhalingstechnieken inzicht hoe je het fysieke, emotionele, mentale en spirituele aspect kunt verbinden door je ademhaling.

Tijdens deze workshop gaan we de verbonden ademhaling, de ademtechniek van Wim Hof en de hartcoherentie behandelen en zelf ervaren.

Waarom wil je meedoen met deze workshop:
Je adem beïnvloedt alles, je lichamelijke maar ook psychische gezondheid. Als we ergens last van hebben of ziek zijn, wordt ons vaak een medicijn, diëten of meer te gaan sporten, voorgeschreven. Vaak wordt de ademhaling over het hoofd gezien. Een goede ademhaling geneest en is de sleutel tot een vrijer leven! Als jij inzicht krijgt in jouw manier van ademen, kun jij je adem veranderen en daarmee je leven veranderen!

Wanneer:  zondag 11 februari 2018
Tijd:           14:00-17:00 uur uur
Kosten:     € 35,-
Opgave en info bij: Harriët de Bruin, 06-21491407 harriet@bodymindcenter.nl

 


WORKSHOP MEDITEREN
Mediteren suf?  NO way!

IMG_4562
Mediteren wordt nog vaak gezien als iets zweverigs, iets wat  ‘raar’ is om te doen.  Meditatie roept nog vaak associaties op met boeddhistische monniken of in wierrook gehulde hippies. Maar eigenlijk is de techniek pragmatisch en rechtoe rechtaan. In feite is meditatie niet veel meer dan het gewaarworden van je eigen gedachten, emoties en je lichamelijke reacties op stress. Je kunt het zien als een training van je geest of gedachten. Dus ipv hardlopen om je lichaam fit te houden, mediteer je om je geest te trainen.

Wat bereik je nu met mediteren;
In theorie klinkt meditatie eenvoudig, maar in de praktijk is het vaak een uitdaging. We zijn allemaal op onze manier druk.
Eén van de redenen waarom we vaak niet doorgaan met mediteren, is dat in ons dagelijkse leven de meeste activiteiten gericht zijn op het bereiken van een doel door te  ‘doen’. Je bent actief gericht om van A (de huidige situatie) naar B (het gewenste resultaat) te komen. In een meditatie bereik je je doel door te ‘zijn’. De resultaten zijn niet direct zichtbaar aan de buitenkant. De voordelen en effecten zijn alleen op te merken op een veel subtieler niveau. Helaas zijn we vaak gedreven door het resultaat ipv de oefening zelf, zoals je ziet bij fitness als je spiermassa toeneemt, wat maakt dat we vaak vroegtijdig stoppen met mediteren.
Terwijl uit onderzoek blijkt dat als je circa 8 weken lang een dagelijkse meditatie doet je vlucht- of vecht (amygdala, emotionele centrum van je brein) gedeelte in je hersenen aan activiteit afneemt, dus minder last van angst en stress. Er komt daardoor meer rust in je geest, de aandacht wordt alert en het lichaam ontspant, wat je een gevoel van innerlijke balans geeft.

Nog een reden wat maakt dat veel mensen niet beginnen of vroegtijdig stoppen met meditatie is omdat er veel verschillende vormen van meditatie zijn. En Ja, welke vorm van meditatie past er bij jou?

Hoe mediteer je eigenlijk:
Tijdens deze workshop komen verschillende vormen van meditatie aan bod (zoals concentratiemeditatie, inzichtmeditatie, doelgerichte meditatie, op muziek, in stilte, dmv ademhaling), zodat je zelf kunt ervaren welke vorm het beste bij jou past. Dit helpt je ook om daarna thuis enthousiast door te gaan met mediteren. Want wie wil er nu niet blijvend meer focus, meer concentratie, meer alertheid en zelfkennis. Tevens helpt het je om je minder te laten leiden door je emoties, helpt het je om beter om te gaan met angsten en verlicht het pijn.

IMG_9866

Wanneer:     Zondag 21 januari, en dan om de week op  4 feb, 18 feb, 4 en 18 maart
Let op: extra datum op zondag 10 december!
Tijd:              19:30-21:00 uur
Kosten:
        € 62,50  of €15,- per keer
Opgave en info bij: Harriët de Bruin, 06-21491407 harriet@bodymindcenter.nl

 


WORKSHOP RESTORATIVE AERIAL YOGA

restorativeaerial   restorative2
Restorative aerial yoga is een zachtere en meer therapeutische vorm van Aerial yoga. Een Yin-variant van de Aerial yoga.Je zweeft vlak boven de grond en gebruikt het doek als hulpmiddel en ondersteuning voor je lichaam. De meditatieve flow, geleid door de adem, helpt bij het creëren van ruimte in je ruggengraat, heupen, verschillende gewrichten en vastzittend bindweefsel. Wil je dit eens ervaren? Meld je dan snel aan!

Datum:   Zondag 12 november 2017
Tijd:         9:30-11:30 uur
Kosten:   €20,-
Opgave en info bij: Angela van de Burgt,  06-14105054, Angela.Yoga@outlook.com


MINDFULNESS TRAINING

Ervaar je regelmatig stress of onrust? Ben je op zoek naar meer balans in je leven?

In deze 8-weekse training gaan we op ontdekkingsreis in de wereld van Mindfulness: Leven in Aandacht.

MF!
Mindfulness richt zich op het trainen van je opmerkzaamheid en bewustzijn. De training laat je zien en ervaren hoe je aandacht werkt en hoe het is om met volle aandacht aanwezig te zijn in dit moment. Dat kan altijd en overal: tijdens het beantwoorden van e-mails, vergaderingen of afspraken, het opvouwen van de was, autorijden of terwijl we douchen. Met volle aandacht aanwezig zijn, betekent dat je je elk moment volledig bewust bent van wat zich om je heen afspeelt. Als we zo aanwezig zijn, dan kunnen we alles accepteren zoals het is. Veranderingen kunnen op een natuurlijke manier plaatsvinden, zonder strijd.

In de training krijg je inzicht hoe je mind werkt, wat de invloed is van je (innerlijke) houding op je waarneming. Je leert helder naar jezelf kijken en ontwikkelt zicht op je patronen en automatische reacties.
Als resultaat van de training ga je meer ontspanning ervaren in het dagelijks leven, minder piekeren, meer zelfvertrouwen, een verbeterede concentratie en ontwikkel je meer compassie voor jezelf en anderen.

Wanneer: zondag 15 oktober 2017, elke twee weken op zondag.
Er start een nieuwe groep vanaf zondag 14 januari 2018, je kunt je daar nu al voor opgeven!
Tijd: 10:30-12:30 uur
Kosten: €330,- voor 8 bijeenkomsten,  inclusief trainingsmap en koffie en thee.
Waar: Body & Mind Center Sneek
Informatie en opgave kan bij : Maaike Dijkstra,   06-41236771 info@zinnenprikkelsenzo.nl

 


WORKSHOP VEERKRACHT EN BALANS

heldende-cirkels3

 Dichter bij jezelf komen, een betere balans in je leven door stilte en ontspanning. Vier vrijdagmiddagen gaan we bezig met ontspanning, aandachtoefeningen vanuit de mindfulness, meditatie en we gaan aan de slag met KI energie. Mindfulness leert je aandachtig te kijken naar alles wat er is zonder te oordelen. Overtuigingen loslaten en dieper bij jezelf naar binnen kijken geeft ruimte voor energie. Daarnaast laat ik je ervaren welke informatie je chakra en aura je geven om nog meer inzicht in jezelf te krijgen.

WAT LEVERT HET JE OP:
Vermindering van stressgevoelens
Betere concentratie
Een gezonder lichaam
Een groter geluksgevoel

Wanneer: Vrijdag 13 oktober , 27 okt, 10 nov en 24 nov
Tijd:             16:00- 17:30 uur
Kosten:       €80,-
Opgave bij:    Sigrid van der Werf,  info@sigridvanderwerf.nl / of 06-24275686

 


 

VROUW ZIJN IS GEWELDIG

….en hoe kom je daar?

Website_vrouw

WEGENS SUCCES WORDT DE WORKSHOP NOGMAALS GEGEVEN.

Kon je er de vorige keer niet bij zijn, geef je dan nu snel op!

Ben jij ook de vrouw die goed is in het zorgen voor anderen, jezelf wegcijfert, alles perfect moeten doen en het gevoel hebben dat het altijd beter kan? Voor iedereen de ideale vrouw, moeder, dochter of werknemer willen zijn?

En waar sta jij dan?

Lijkt het je ook zo heerlijk om al dit ‘moeten’ los te laten, vol vertrouwen te genieten van het leven en in verbinding staan met jouw eigen ‘zijn’.

Bodymindcenter geeft een boeiende, interactieve workshop die je inzicht geeft in wat jij nodig hebt om bewust te zijn van de kracht van je vrouwelijke energie. Deze energie is uniek en geeft jou de ruimte om juist eerst voor jezelf te zorgen. Dat jij weer in het middelpunt van jou eigen leven staat. Dit is de bron waaruit je kan putten om los te laten en te genieten.

Wegens een succesvolle een leerzame middag wordt de workshop nogmaals gegeven voor de mensen die er niet bij aanwezig konden zijn. Dus geef je op:

Wanneer:    in overleg in 2017

Tijd:             14:30-17:00 uur

Kosten:        €25,- incl. Koffie, thee en wat lekkers,

Wil je er bij zijn, geef je dan snel op, beperkt aantal plaatsen vol=vol!

Inschrijven en info bij: Harriët de Bruin, 06-21491407 harriet@bodymindcenter.nl


WORKSHOP AERIAL YOGA

Op zondag 10 december wordt er weer een workshop Aerial Yoga gegeven in het Body & Mind Center Sneek.

Ook is het mogelijk om zelf met en groep van minimaal 10 en maximaal 12 personen je op te geven voor een workshop. Dan kan in overleg een datum worden afgesproken.

Ook leuk voor een feestje met familie, vrienden, vriendinnen, collega’s, moeder/dochters, etc.

Voor zowel jong als oud!!!!!!!

mei2013 087                       aerialyoga2

Mocht je interesse hebben geef je dan nu op voor een Aerial yoga les!

De les start van 9:30 uur tot circa 11:00 uur

Kosten € 15,00 per persoon.

Opgave kan via:

harriet@bodymindcenter.nl      06-21491407